ASO Model Fabrika 16. Ögren-Dönüs Programi Lansmani Gerçeklestirildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile Ankara Sanayi Odasi (ASO) is birligiyle sanayide verimliligi artirmak ve dijital dönüsümü hizlandirmak için kurulan “ASO Yetkinlik ve Dijital Dönüsüm Merkezi”nin (ASO Model Fabrika) 16. Ögren-Dönüs Programi lansman toplantisi gerçeklestirildi.

ASO Model Fabrika 16. Ögren-Dönüs Programi Lansmani Gerçeklestirildi
Ankara’da “ASO Yetkinlik ve Dijital Dönüsüm Merkezi”nin 16. Ögren Dönüs Programi lansman toplantisi ASO Model Fabrika’da gerçeklestirildi.

Ankara Sanayi Odasi Baskan Yardimcisi Ercan Ata, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Verimlilik Uygulamalari Dairesi Baskani Dr. Yücel Özkara, ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek, sanayiciler ve programa katilan firmalarin temsilcileri katildi.

ASO Baskan Yardimcisi Ercan Ata, konusmasinda Model Fabrika’nin teknolojinin en ileri düzeyde kullanildigi, yenilikçi ve sürdürülebilir üretim anlayisiyla donatilmis bir tesis oldugunu vurguladi.

ASO Model Fabrika’nin inovasyon ve kaliteyi her zaman ön planda tutarak bu alanda lider konumda oldugunu ifade eden Ata, “ASO Model Fabrika’da sadece ortaklarimizin beklentilerini karsilamakla kalmayip, ayni zamanda onlarin hayatlarini kolaylastiracak, is verimliligini artiracak ve yeni standartlar belirleyecek isler yapiyoruz” dedi.

Dijital dönüsümün, verimlilik artisinin ve endüstri 4.0’in somut bir örnegi olarak ASO Model Fabrika’yi hayata geçirdiklerini dile getiren Ata, “Burada, en yeni üretim teknikleri, otomasyon sistemleri ve yapay zeka teknolojileri bir araya getirerek, üretimde mükemmellik standartlarini belirlemek amaciyla çalisiyoruz. Yenilikçi fikirlerin ve çözümlerin filizlendigi bir ekosistem olusturmanin gururunu yasiyoruz" ifadesini kullandi.

Ata, “Ankara Sanayi Odasi olarak çok önemli buldugumuz verimlilik konusunda yogun bir çalisma içindeyiz. Bu konuda topyekün mesafe kat etmeden ülkemizin dünyada hak ettigi yere ulasmasi mümkün degil. Verimliligi teknolojik seviyemizle birlikte yükselterek hep birlikte ülkemizi hak ettigi yere ulastiracagiz” diye konustu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Verimlilik Uygulamalari Dairesi Baskani Dr. Yücel Özkara ise sanayinin lokomotifinin imalat sanayii oldugunu, model fabrikalarin lokomotifinin ise ASO Model Fabrika oldugunu belirterek, “Bu basariyi 6 yillik geçmisiyle, arkasinda duran güçlü yönetimiyle ve basarili ekibiyle sagladilar” dedi.

ASO 1.OSB Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek de ASO Model Fabrika’nin kuruldugu ilk günden bu yana Türk sanayisinin kalkinmasi ve kar etmesi için ugrastigini belirterek, “Eskiden bir ürünün fiyatini bulurken, maliyetimizi hesapliyorduk. Maliyetin üzerine makul bir kâr koyarak satisa sunuyorduk. Ancak dünya degisti, dünya artik bunu kabul etmiyor. Her ürünün dünyada ve o ülkenin toplumsal kalitesine oranla bir fiyati var. O yüzden bizim kârimizi arttirmamiz gerekiyorsa yapacagimiz tek sey maliyetlerimizi düsürmek. Yalin ve dijital dönüsüm de burasi için olmazsa olmaz" seklinde konustu.

Açilis konusmalarinin ardindan ASO Model Fabrika’nin Ögren Dönüs Programi’na katilan firmalarin temsilcileri, program sayesinde yeni yatirim yapmadan verimliliklerini nasil artirdiklarini örneklerle anlattilar.
Kaynak: İHA