Yildirim'da Bin 237 Hak Sahibi Tapularini Teslim Aldi

Yildirim Belediyesi, Demetevler Mahallesi 3. Bölge Imar Uygulamasi çerçevesinde tapu çalismalarini tamamlayarak, bin 237 hak sahibine tapularini teslim etti.

Yildirim'da Bin 237 Hak Sahibi Tapularini Teslim Aldi
Yildirim Belediyesi, Degirmenönü Cumalikizik, Karapinar, Yunusemre, Sinandede, Arabayatagi, Mevlana ve Mimarsinan mahallelerinden sonra 37 hektarlik alanda gerçeklestirilen imar uygulamasi neticesinde bin 237 hak sahibine resmi imar parselli tapulari teslim etti. Demetevler Spor Tesisi’nde düzenlenen tapu dagitim törenine Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz’in yani sira, Yildirim Ilçe Emniyet Müdürü Sakip Yalta, AK Parti Il Baskan Yardimcisi Ufuk Ay, Demetevler Mahallesi Muhtari Ali Orhan ve hak sahibi vatandaslar katildi.

2019 yilindan bu yana 15 bin bin tapu dagitildigini belirten Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, "Yildirim Belediyesi sinirlarimiz içerisinde 2019 yilindan bu yana Degirmenönü Cumalikizik, Karapinar, Yunusemre, Sinandede, Arabayatagi, Mevlana, Mimarsinan mahallelerinde yapilan imar uygulamasi çalismalari sonucu 15 bin tapu dagitimi gerçeklestirdik. Demetevler Mahallesi 3. Suyulandirma Bölgesi olarak adlandirdigimiz bölgede 2007 yilinda yapilan imar uygulamasi açilan davalar sonucunda iptal edilmis ve söz konusu bölgede 2008 yilindan bu yana ruhsat verilememektedir" diye konustu.

Demetevler pazar alaninin artik kapali pazar alani olacagini söyleyen Baskan Yilmaz, "Demetevler Mahallesi’nin büyük bir kismini kapsayan bölgenin toplamda bin 237 tapu malikinin oldugu 370 bin metrekarelik alanda, bin 149 adet parselin yer aldigi suyulandirma siniri dahilinde imar uygulamasi islemlerini tapuda tescil ettirerek tamamlamis bulunmaktayiz. Uygulama yaptigimiz 370 bin metrekarelik alanda yapilan imar uygulamasi islemleri sonrasinda bölgede 162 bin metrekarelik yapi adasi, 10 bin 400 metrekarelik yesil alan, 28 bin 400 metrekarelik egitim tesis alani, 3 bin 200 metrekarelik saglik tesis alani, 6 bin 800 metrekarelik spor tesis alani elde ettik. Sadece tapu ve imar çalismalari olmadi. Bölgede dere islahini yapacagiz diye söz vermistik. Bursa Büyüksehir Belediyesi ve BUSKI ile bir protokol yaptik ve dere islahini gerçeklestiriyoruz. Bu yil içerisinde de tamamlanmis olacak" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA