'Sagligima Kavustum, Doktor Olacagim'

Erzurum Sehir Hastanesi’nde boyun kemiginden bel kemigine kadar vidalarla düzeltme yapilan Yusuf Yalçin, “Sagligima kavustum, doktor olacagim” dedi.

'Sagligima Kavustum, Doktor Olacagim'
Yusuf Yalçin’in ameliyatini yapan Erzurum Sehir Hastanesi Ortopedi doktorlarindan Basri Pür; 8 saat süren operasyonda boyun kemiginden bel kemigine kadar vidalarla düzeltme yaptiklarini anlatarak, düzletme islemi için omurga kemiklerinin bazi kisimlarinin kesilip çikarildigini dile getirdi. Bu tarz ameliyatlarin önemli ve büyük ameliyatlar olduguna dikkati çekerek, teknolojik ve tibbi cihaz anlaminda üst seviyede donatilan Erzurum Sehir Hastanesinde bu operasyonun ilk kez yapildigini anlatti. Erzurum Saglik Il Müdürü Gürsel Bedir, sosyal medya hesabina yaptigi paylasimda, “Hastanemizde böylesi çok önemli ve yüksek donanim gerektiren bir operasyonu gerçeklestiren kiymetli arkadasimiz Uz. Dr. Basri Pür ve tüm ekibini yürekten kutluyorum. Hasta adina çok mutlu olduk, hastanemizle ve arkadaslarimizla ise gurur duyduk” diye konustu.

15 yasindaki Yusuf Yalçin, "Hedefim Basri hoca gibi doktor olmak. Oyun oynarken yürüyemiyordum, nefesim tutuluyor, gözlerim karariyordu. Arkadaslarim ’kambur’ diye dalga geçiyordu o yüzden okula gitmedim, hep evdeydim. Simdi sagligima kavustum, doktor olacagim ve hedeflerimi gerçeklestirecegim." seklinde konustu.

Kaynak: İHA