Sadikoglu, TMO Genel Müdürü Ile Görüstü

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal’i ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Yönetim Kurulu Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, TMO’nun depremden büyük zarar gören Malatya’ya destek olarak kuru kayisi alimi yapmasi ve üreticiyi destekleyecek taban fiyat açiklamasi talebini iletti.

Sadikoglu, TMO Genel Müdürü Ile Görüstü
Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Yönetim Kurulu Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal ile görüserek TMO’nun depremden büyük zarar gören Malatya’ya destek olarak kuru kayisi alimi yapmasi ve üreticiyi destekleyecek bir taban fiyat açiklamasi talebini iletti.

Görüsmenin oldukça olumlu geçtigini belirten Baskan Sadikoglu, “Geçtigimiz günlerde sözlü olarak çagrida bulundugumuz TMO Genel Müdürü Sayin Ahmet Güldal’i ziyaret ederek, taban fiyat açiklanmasi ve ürün alimi konusunda talebimizi bizatihi ilettik. Çaliskanligi ve basarili çalismalariyla tanidigimiz Genel Müdürümüzün geçmis yillarda Malatya’da görev yapmasi dolayisiyla sehrimize ve en önemli marka degerimiz olan kayisimiza göstermis oldugu ilgi ve yakinlik bizleri ziyadesiyle memnun etmistir. Tarimdan sanayiye, ticaretten ihracata kadar birçok sektöre konu olan kayisimiz hakkinda bilgilen sundugumuz Genel müdürümüz, kayisi hasat döneminin çiftçilerimize hayirli olmasi temennisini iletti. Ziyarette ayrica, AB Cografi Isaretli Malatya Kayisisi’nin ülkemiz ekonomisi için sundugu katma deger ile üretim ve ihracat rakamlarinin da yer aldigi kapsamli bir dosya sunumu da gerçeklestirdik. Üreticimizin, esnafimizin ve tüccarimizin magduriyetinin önlenmesi ve kayisimizin hak ettigi degere satilmasi için konunun takipçisi olmaya ve girisimlerde bulunmaya devam edecegiz” dedi.

Malatya’daki Kuru Kayisi Lisansli Depoculuk Tesisi üzerine de görüsme sagladiklarini belirten Baskan Sadikoglu, “Genel Müdürümüz TMO’nun TOBB ile kurdugu Malatya’daki Kuru Kayisi Lisansli Depoculuk Tesisinin üretici tarafindan daha aktif bir sekilde kullanilmasini beklediklerini ifade etti.

Lisansli Depoculuk Tesisini kullanan üreticiler için sunulan ciddi tesvikler var. Yüzde 20’lere varan vergi istisnalarinin yani sira ton basina depolama, nakliye ve analiz destekleri bulunuyor. Ziraat Bankasi’ndan kullanilacak 9 taksitli kredilerde, kredi faizinin yüzde 100’ünün karsilanmasi gibi bir destekleri var ki bu destek üreticimiz için can suyu niteliginde. TMO Genel Müdürümüz Sayin Ahmet Güldal’dan kayisi üreticilerimiz için desteklerin daha da artirilmasi sözünü aldik. Sehrimizin tarim ve ticari faaliyetleri ile TMO’dan beklentilerimizi kapsamli sekilde ele aldigimiz görüsme için Sayin Genel Müdürümüze tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA