Orman Personeline AFAD'dan Egitim

AFAD tarafindan Erzurum Orman Bölge Müdürlügü Orman Arama Kurtarma Timlerine (ORKUT) depremde arama ve kurtarma egitimleri verildi.

Orman Personeline AFAD'dan Egitim
AFAD Baskanliginin baslattigi “Cumhuriyetimizin 100. yilinda 100 bin Arama Kurtarma Personeli” projesi kapsaminda, Erzurum Valiligi Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü tarafindan Erzurum Orman Bölge Müdürlügü Orman Arama Kurtarma Timinin (ORKUT) Depremde Arama ve Kurtarma Egitimleri tamamlandi.

Ilk grupta yer alan Erzurum, Refahiye, Oltu, Senkaya Orman Isletme Müdürlükleri ve Fidanlik Müdürlügüne ait 30 kisilik personelden sonra ikinci grupta yer alan Agri, Igdir, Ardahan, Sarikamis ve Kars Orman Isletme Müdürlüklerine ait 20 kisi daha egitimlerini tamamladi. Organizasyon ve planlama, görev dagilimi, kriz aninda is güvenligi tedbirleri, güvenli alan olusturma, kesif, çadir kurma, enkaz güvenligi, enkaza giris teknikleri, duvardan delik açma, ilk müdahale, yüksekten yarali indirme, yaraliyi sedyeye alma ve tasima gibi konulari kapsayan egitimler verildi.

Verilen egitimlerin sonucunda Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü tarafindan yapilan sinavda bütün personellerimiz basarili olarak sertifikalarini aldi.
Kaynak: İHA