NEVÜ'de 16 Ögretim Elemani Atanacak

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ)’nün farkli akademik birimlerine toplam 16 ögretim elemaninin atamasi gerçeklestirilecek.

NEVÜ'de 16 Ögretim Elemani Atanacak
NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Yüksekögretim Kurulu (YÖK) tarafindan ‘Dogal ve Kültürel Miras Turizmi’ alaninda ‘Bölgesel Kalkinma Odakli Misyon Farklilasmasi ve Ihtisaslasma Üniversitesi’ ilan edilen üniversite olarak belirledikleri hedefler dogrultusunda akademik kadroyu da güçlendirmeye devam ettiklerini söyledi.



Aktekin bu kapsamda üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi, Haci Bektas Veli Arastirma ve Uygulama Enstitüsü, Semra ve Vefa Küçük Saglik Bilimleri Fakültesi, Egitim Fakültesi, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Dis Hekimligi Fakültesi ile Mühendislik-Mimarlik Fakültesi’ne doçent ve doktor ögretim üyesi atamasinin yapilacagini sözlerine ekledi.

10 Doçent ve 6 Dr. Ögretim Üyesi Atanacak

22 Temmuz 2024 tarih ve 32609 sayili Resmi Gazete’de yayimlanan ilana göre, NEVÜ’ye 2547 sayili Yüksekögretim Kanunu, 657 sayili Devlet Memurlari Kanunu’nun 48. maddesi, Ögretim Üyeligine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeligi, Yüksekögretim Kurulu Baskanliginca onaylanan “Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi Ögretim Üyeligine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi” hükümleri dâhilinde 10’u doçent ve 6’si da doktor ögretim üyesi olmak üzere toplam 16 ögretim elemaninin atamasi yapilacak.
Kaynak: İHA