Nemrut'ta Korku Dolu Anlar

BITLIS – Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Krater Gölü’nü ziyarete giden bir grup arkadas, araçlarindan ayilari fotograflarken birden ayinin kapiyi açmaya çalismasiyla korku dolu anlar yasandi.

Nemrut'ta Korku Dolu Anlar
Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Krater Gölü yerli ve yabanci turistlerin akinina ugrarken, göl çevresinde bulunan boz ayilar da ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Nemrut Krater Gölü’nü ziyarete giden vatandaslar, çogu zaman boz ayilarla karsilasiyor. Vatandaslar tarafindan beslenmeye çalisilan ayilar kimi zaman saldirgan tavirlariyla dikkat çekiyor. Nemrut Krater Gölü’ne ziyarete giden bir grup arkadas, araçlarindan ayilari fotograflarken aniden ayinin araç kapisini açmasiyla korku dolu anlar yasatti.

Ayinin araç kapisini zorlamasi ve cama atlamasi, araç içerisinde bulunan Mashuk Aydin adli vatandasin cep telefonu kamerasina yansidi. Korku dolu anlarin cep telefonu kamerasina saniye saniye yansidigi görüntülerde ayni gün içerisinde baska bir vatandasa da ayinin saldirdigi görülüyor.

Uzmanlar, dogal yasaminda olan ayilara yaklasilmamalari konusunda vatandaslara uyarilarda bulunuyor.

Nemrut’a ziyarete giden ve ayi saldirisina ugrayan Mehmet Aki adli vatandas, “Çocuklarimla piknik yapma amaçli Nemrut Krater Gölü’ne giderken çalilarin arasinda bir hareketlilik sezdim. Çalilara baktigimda bir yavru ayi gördüm. Telefonumu çikarip çekmek istedigimde anne ayinin saldirisina ugradim. Çok fazla turist çeken bir bölge oldugu için ayilar çok tehlikeli. Kamp ve piknik yapmak isteyen oldukça insan var. Ayilari beslemek istiyorsunuz biliyorum ama tavsiyem ayilara çok fazla yaklasmayin” dedi.

Kaynak: İHA