Görme Engelli Sanatçinin Global Basarisi

Mugla’da yasayan ve 32 yildir sahnelerde olan görme engelli Eser Tunçoglu (49) hem tiyatro hem de müzik alaninda önemli çalismalar yaparak sanat hayatina devam ediyor. Tunçoglu, Türkiye ve dünya genelinde sahne alarak yeteneklerini sergiliyor.

Görme Engelli Sanatçinin Global Basarisi
Bugüne kadar kendi eserlerinden olusan 3 albüm yapan Eser Tunçoglu, 16 yasinda sahne hayatina basladigini belirtti.

Ayrica bir kitap çalismasinin da oldugunu belirten Tunçoglu, "Yaklasik 32 yildir sahnelerdeyim. Türkiye’de ve dünyanin birçok yerinde sahne aldim ve almaya devam ediyorum. Görme engelli bir sahne emekçisiyim, hem tiyatro hem de müzik alaninda çalismalar yapiyorum. ’Kör Name’ adinda tek kisilik bir stand-up gösterim var ve bu gösteriyi yaklasik 12 yildir sergiliyorum. Bugüne kadar 3 albüm yaptim, çogu kendi eserlerimden olusan sarkilar. Ayrica bir kitap çalismam var ve yakin zamanda okuyucularla bulusacak" dedi.

Sanat hayatina basladiginda görme kabiliyetini henüz kaybetmemis olan Tunçoglu, gözlerindeki rahatsizligin ilerlemesiyle birlikte hayatinin zorlastigini ancak yilmadan çalismaya devam ettigini belirtti.

Tunçoglu ilk sahne hayatina 16 yasindayken basladigini kaydederek, "O günlerde hem okulla hem de müzikle ugrasiyordum. O zamanlar çalisma alanlarimiz, kullandigimiz enstrümanlar, mikrofonlar ve ses sistemleri çok daha ilkeldi. Ancak zamanla gelistik, büyüdük ve isi ögrendik. Gözlerimdeki rahatsizlik ilerledikçe hayatim zorlasti ama ben yilmadim ve çalismaya devam ettim" diye konustu.

Sahne aldigi mekanlardan ziyade konserlerde sahne almayi tercih ettigini belirten Tunçoglu, "Ben birçok mekanda sahne aldim ama benim tercihim konserlerden yana oluyor. Çünkü artik mekan islerinin tadi tuzu pek kalmadi" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA