(Özel) Maymunlara Dondurma Sürprizi

Her yil temmuz ayinin üçüncü pazar gününde kutlanan Dünya Dondurma Günü’nde, Bursa Hayvanat Bahçesi’ndeki Habes Maymunlari meyveli dondurmayla serinledi. 35 derece sicaklikta buz gibi dondurma keyfi yapmak isteyen maymunlar adeta birbirleriyle yaristi.

(Özel) Maymunlara Dondurma Sürprizi
Dünya Dondurma Günü 1984 yilinda Amerika Birlesik Devletleri Baskani Ronald Reagan tarafindan resmi bildiri ile ilan edildi. 15 Temmuz 1984’de bir defaya mahsus kutlanilmasi planlanan Dünya Dondurma Günü, dondurma sirketlerinin kampanyalari ile gelenek haline geldi ve tüm dünyaya yayildi. Yaz sicaklarinin vazgeçilmezi dondurmanin varligi, her yil tüm dünyada temmuz ayinin üçüncü haftasinda pazar günü Dünya Dondurma Günü olarak kutlaniyor.

Bursa Hayvanat Bahçesi’ndeki veteriner ekipleri, Dünya Dondurma Günü dolayisiyla Habes Maymunlarina meyveli dondurma hazirladi. Maymunlarin hastalik riski nedeniyle endüstriyel üretim dondurmalarin sakincali oldugunu ifade eden veterinerler, beslenme programlarina uygun dogal meyvelerden olusan dondurmalari özenle hazirladiklarini belirtti.

Hava sicakliklari 35 derecelere ulasirken, maymunlar sicak havada buz gibi meyveli dondurmanin keyfini çikartmak için adeta birbirleri ile yaristi. Hayvanat bahçesini ziyaret eden çocuklar ise ilk kez dondurma yiyen maymunlari görmenin saskinligini yasadi.

Avrupa standartlarinda beslenme

Bursa Hayvanat Bahçesi Koordinatörü Erdem Saker, "Bursa Hayvanat Bahçesi, Avrupa Hayvanat Bahçeleri Birligi’nin asli üyesi ve buradaki hayvanlar onlarin standartlarina göre yasiyor. Bugün Avrupa’da bir hayvanat bahçesine gittiginizde oradaki maymunlar nasil bir ortamda yasiyorsa bizimkilerde ayni sartlarda yasiyor. Bu bakimdan hayvanat bahçemizin degeri çok önemli. Beslenme düzenleri de Avrupa Hayvanat Bahçeleri Birligi düzeni içerisinde. Dondurmalar da ayni düzende bizim personellerimiz tarafindan hazirlandi ve onlara sunuldu. Ziyaretçilerimiz de bu tarz etkinliklerden memnunlar. Özellikle çocuklara çok ilginç geliyor, bu tür etkinliklerle onlari da mutlu etmeyi seviyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA