Devlet Korumasi Altindaki Çocuklardan Teknoloji Basarisi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligina bagli çocuk evi ve çocuk evleri sitesinde kalan 14 çocuk, TÜBITAK tarafindan düzenlenen ’Deneyap Teknoloji Atölyeleri ve Ögrenci Seçme Sinavi’ni kazanarak büyük basari yakaladi. Sinavi kazananlara, robotik ve kodlamadan nano teknolojiye, tasarim ve üretimden yapay zekaya kadar 11 farkli alanda egitim verilecek.

TÜBITAK tarafindan, gelecegin mühendislerini, teknoloji girisimcilerini ve teknoloji liderlerini yetistirmek üzere kurulan "Deneyap Teknoloji Atölyeleri" teknoloji üretme yetkinligi yüksek gençleri bir araya getiriyor.

Çocuklara egitim destegi saglandi

Programa 81 ildeki ortaokul düzeyindeki 4. ve 5. siniflar, lise düzeyindeki 8. ve 9. siniflar ile lise hazirlik siniflarindaki ögrenciler basvuru yapabilirken, egitim almak isteyen ögrenciler, E-Sinav, Çevrim içi Egitim ve Görev Tamamlama, Uygulama Sinavi olmak üzere üç asamali ögrenci seçme sinavina tabi oldular. Bu dogrultuda Deneyap Teknoloji Atölyelerine basvuru yapan kurulus bakimi altindaki çocuklara, sinavlara hazirlanmalari için üniversiteler ile is birligi yapilarak egitim destegi saglandi.

11 farkli alanda egitim alacaklar

Bu kapsamda geçtigimiz gün açiklanan sonuçlarla birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi’na bagli çocuk evi ve çocuk evleri sitesinde kalan 14 çocuk, TÜBITAK tarafindan düzenlenen ’Deneyap Teknoloji Atölyeleri ve Ögrenci Seçme Sinavi’ni kazanarak büyük basari yakaladi. Sinavi kazanan gençlere, “Tasarim ve Üretim”, “Robotik ve Kodlama”, “Elektronik Programlama ve Nesnelerin Interneti”, “Ileri Robotik”, “Siber Güvenlik”, “Enerji Teknolojileri”, “Havacilik ve Uzay Teknolojileri”, “Yazilim Teknolojileri”, “Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji”, “Mobil Uygulama” ve “Yapay Zeka” olmak üzere 11 farkli alanda egitimler verilecek.

"Çocuklarimizin bu basarisi gögsümüzü kabartti"

Çocuklarin yakalamis oldugu bu basariya iliskin degerlendirmelerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, "Bakanligimizin çatisi altinda bulunan her çocugumuzu büyük bir özenle yetistirip hayata hazirliyoruz. Bizler de çocuklarimizin mutlulugunu paylasiyor, sevinçlerine ortak oluyoruz. Bu sinavi kazanarak, Milli Teknoloji Hamlesinin dip dalgasini olusturmaya aday gençlerin arasinda yer bulacak olan çocuklarimizin basarisiyla gögsümüz kabardi. Devlete ve millete faydali bireyler olarak çalisacaklarina inancim tam" dedi.

Kaynak: İHA