Böyle Sendikal Mücadele Görülmedi

Karabük’te bir tekstil firmasinda örgütlenmeye çalisan Öz Iplik Is Sendikasi’nin müzikli eylemine firma yetkilileri de ’Erik Dali’ ve Mehter Marsi çalarak karsilik veriyor.

Böyle Sendikal Mücadele Görülmedi
Öz Iplik Is Sendikasi, Organize Sanayi Bölgesinde bulunan KARGISAN Tekstil Fabrikasi’nda örgütlenmek amaciyla yaklasik 10 gündür müzikli eylem yapiyor. Müzikli eylemden isçilerin rahatsiz oldugu gerekçesiyle sikayetçi olan firma yetkilileri yardim bekliyor. Istedikleri sonucu alamayan yetkililer sendikanin bir haftadir müzikli eylemine, kurdugu ses sisteminden ’Erik Dali’ ve 2Mehter Marsi’ çalarak karsilik veriyor.

Ihlas Haber Ajansi muhabirine konusan firma ortaklarindan Halil Sahin, "Sendikalarin bu kadar tacize dayali, bir isletmeyi bu kadar rahatsiz edecek sekilde davranmalarini anlamiyorum. Yabanci müsterilerimiz var. Uluslararasi çalisir durumdayiz. Dünyanin her yerinden müsterilerimiz var. Karsimiza geçip bu sekilde hem bizi taciz eden hem yerli yersiz suçlamalarda bulunan bu sendikaci arkadaslarin bu eylemlerine birilerinin müdahale etmesi gerektigini düsünüyorum. Su ana kadar basvurdugumuz yerlerden herhangi bir sonuç alamadik. Burada çok ciddi sekilde rahatsizligimiz var. Bu isletme öyle siradan bir isletme degil. Dünyanin her tarafinda mal yapan bir isletme. Son 10 yilin da hemen hemen her yil vergi rekortmeni olan bir firma. Bizi bunlarin kanunsuz, gayriahlaki yaptiklari eylemden koruyacak ülkemizde kimse yok mu diye merak ediyorum. Güvenlik güçlerimize bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduk ama bir sonuç alamadik" dedi.

Fabrikada 250’ye yakin isçinin çalistigini belirten Sahin, "Burada yaklasik 250’ye yakin insan çalisiyor. Yerli yersiz gelip karsida çok yüksek sesle müzik çaliyorlar. Çok yüksek sesle müzik çalmalari bir yana yerli-yersiz ithamlarda bulunuyorlar. Yalan beyanlarda bulunuyorlar. Isletmemizin içinde hiç görülmemis, bugüne kadar yasanmamis konularla ilgili disaridan saldiri yapiyorlar" diye konustu.



"Teklifime hiçbir sekilde yaklasmadilar"

"Sendikalara, sendikalasmaya, ülkemizin demokratik sayilan kurum ve kuruluslarina karsi bir itirazimiz yok" diyen Sahin, "Yönteme itirazimiz var. Yöntemden çok rahatsiziz. Dolayisiyla nasil bu is olmasi gerekiyorsa isletmenin içinde yapilanabilirler, üye kaydi yapabilirler. Zaten üye kayitlari da bir hayli kolaylasmis günümüzde. Dolayisiyla burada etkili olurlarsa ki kendileri 55’e yakin üyemiz oldugunu ifade ediyorlar. Bunun ne kadar gerçekçi oldugunu bilmiyorum. Ben kendilerini aslinda su teklifte de bulundum. Gelin burada eger 55 üyeniz varsa, toplanti yapin, görüsün. Isletmenin içinde çalismaya baslayin anlaminda teklifte de bulundum. Öyle saniyorum ki bu 55 üye sözü çok dogru görünmüyor. Çok dogru görünmedigi için de benim bu teklifime hiçbir sekilde yaklasmadilar" ifadelerini kullandi.

Öz Iplik Is Sendikasi Karabük Il Baskani Yavuz Bayiryol da üye olan isçilerin çagrilari üzerine 10 gündür eylem gerçeklestirdiklerini dile getirdi.

"Eylemlere müzikle baslariz"

Örgütlenmenin bir haftadir devam ettigini aktaran Bayiryol, "Her gün 5’er 10’ar üyelik geliyor. Su anda 50’nin üzerine çikmis bulunmaktayiz. Arkadaslar istedigi sürece biz her zaman buradayiz. Sabah, aksam, öglen fark etmez. Bir üyemiz kalsa bile sonuna kadar savasacagiz. Zaten her yerde her fabrikanin önünde ilk basta müzikle baslariz. Sesimizi duyurmak istiyoruz bütün isçilere" diye kendilerini savundu.
Kaynak: İHA