'Tercih Destek Programi' Bahçelievler'de Gerçeklestirildi

Bahçelievler Belediyesi’nin ev sahipliginde üniversite tercihi yapacak ögrenciler için düzenlenen "Tercih Destek 2024 Programi" Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin ve Ticaret Bakani Ömer Bolat’in katilimiyla gerçeklestirildi.

'Tercih Destek Programi' Bahçelievler'de Gerçeklestirildi
Bahçelievler Belediyesi’nin ev sahipliginde ve AK Parti Istanbul Milletvekili Rümeysa Kadak koordinatörlügünde "Tercih Destek 2024 Programi" gerçeklestirildi.

Üniversite tercihi yapacak ögrenciler için düzenlenen programa Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Ticaret Bakani Ömer Bolat ve çok sayida ögrenci katildi.

Bahçelievler Kocasinan Kongre Merkezi ve Nikah Sarayi’nda gün boyu süren programda, üniversite adaylari merak ettikleri sorulara yanit bulma ve birebir danismanlik alma imkanina sahip oldu.

Milli Egitim Bakani Tekin, programda ögrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Tekin ögrencilere, “Kör bir hayaliniz olmasin. Ayni sinava hazirlanir gibi hayata hazirlanin” dedi.

Tercihler konusunda da konusan Bakan Tekin, “Lütfen mahalle baskisiyla hareket etmeyin. Belki 5-6 ay mutlu olursunuz, ama hayatinizin 40 yilini mutsuz geçirebilirsiniz” diyerek zor ve rekabetçi bir dünyada çok çalismak ve iyi yetismek gerektigini vurguladi.

Ticaret Bakani Bolat ise yaptigi konusmada, Bahçelievler Haznedar Mahallesi’nde dogup büyüdügünü ve hala orada oturdugunu belirtti.

Bolat, çalisma hayatinin rekabet ve tercihlerden olustugunu, bu tercihlerde dogru kararlar vermenin çok önemli oldugunu vurguladi. Bakan Bolat, hayata erken baslamanin, rekabette kendini donatmanin ve çalismanin önemine degindi. Bolat, "Anne ve babanizi seçemezsiniz, ancak okullarinizi ve mesleginizi seçebilirsiniz. Anahtarin ruhunuz ve kalbiniz oldugunu unutmayin” dedi.

Programda, Bahçelievler Belediye Baskani Dr. Hakan Bahadir ögrencilere seslenerek Bahçelievler Belediyesi’nin ev sahipliginde 4’üncüsü düzenlenen ‘Önce Ögrenci’ programi ile üniversite tercihlerinde yardimci olmayi hedeflediklerini söyledi.

Üniversite sinavinda ilk yüze girdigini söyleyen Bahadir, akademik çalismalarinin hala sürdügünü ifade ederek gençlere sürekli egitimlerine devam etmeleri gerektigi mesajini verdi. “Programda iki gün hem eglenin hem de dinlenin, ufkunuzu açin ve birbirinizden fikir alin” diyen Baskan Bahadir, gençlerin Türkiye’nin bugünü ve yarinin sahibi oldugunu belirtti.

Programin Genel Koordinatörü Istanbul Milletvekili Rümeysa Kadak ise, “4 sene önce basladigimizda, zorlandik ama bu yil Türkiye 20.’sinin de yer aldigi katilim bizi çok memnun etti. Burada ilk 50’ye ve 100’e giren ögrencilerimiz var. Yaklasik 100 üniversite ögrencisi mentörümüz var ve 670 ögrenci davet ettik” dedi.

Kaynak: İHA