Sicak Hava Yasak Dinletmedi

Kocaeli’nin Kandira ilçesine bagli Kerpe ve Kovanagzi sahilleri hariç diger sahiller ve plajlarda denize girmek yasaklanirken, bazi vatandaslar tehlikeyi gözardi ederek serinlemek için kendini mavi sulara birakti.

Sicak Hava Yasak Dinletmedi
Olumsuz hava ve deniz sartlari sebebiyle alinan tedbirler kapsaminda, Kocaeli’nin Kandira ilçesine bagli Kerpe ve Kovanagzi sahilleri hariç denize girme yasagi 21 Temmuz Pazar günleri boyunca geçerli olacak. Kandira Kaymakamligi tarafindan yapilan açiklamada vatandaslarin güvenligi için cankurtaran hizmeti verilen bölgelerde ve mantar dubalar içerisinde denize girmeleri konusunda uyarida bulunuldu.

Öte yandan, havanin çok sicak olmasi sebebiyle vatandaslar yasakli olan sahillerde denize girmeyi sürdürdü. Uyarilari dikkate olmayan vatandaslar yüzerek serinlemeye çalisti. Bazi vatandaslar Dalgalara ragmen uyari dubalarina kadar yüzerken bazi vatandaslar ise sadece sahilde oturarak denize girenleri izledi. Sabahin erken saatlerinden itibaren sahilde görev yapan Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi bünyesinde bulunan Su Kazalarini Engelleme Merkezi (KOSGEM) ve Akut Arama Kurtarma Dernegi cankurtaran ekipleri tüm gün boyunca denize giren vatandaslari uyardi. Yasaga aldiris etmeden denize giren tatilcileri megafon ve düdüklerle uyaran cankurtaran ekipleri bogulma vakalarina karsi önlemlerini sürdürdü.

Ömrü hayatimda böyle sicak görmedim

Denize geldiklerini ancak denize girmenin yasak oldugunu anlatan Nevzat Polat, "Fakir hirsizliga çikar, ay aksamdan dogar misali olur. Deniz hos, yasaksa bizi buraya birakmasaydilar. Sakarya’dan geldim. Ne yapayim? Mecburum, kollarim sicaktan hep alerji olmus. Evde yatamiyorum. Kirk senedir Adapazari’ndayim. Ömrü hayatimda böyle bir sicak görmedim. Denize girmekten korkuyoruz. Ama ne yapalim? Mecburuz, giriyoruz" dedi.



Rip akintisi var

Denize girmediklerini fakat çocuklarini kiyida oynatacaklarini belirten Serhat Mertoglu ise "Su an çok asiri bir dalga olmadigi gözüküyor ama rip akintisi diye bir olay var. Direkt açiga sürüklüyor. Biraz önce bir vaka oldu yine ayni sekilde. Insanlarin bunlarin bilinçlenmesi gerekiyor" seklinde konustu.



Cankurtaranlar çok ilgili

Cankurtaran görevlilerine tesekkür eden Adem Isçi ise "Malumunuz havalar sicak. Kendimizi özellikle çocugumuzu serinletmek maksadiyla geldik. Asil niyetimiz burada kenarda çocukla birlikte çocugu oynatmak. Sagolsun cankurtaran arkadaslarimiz çok ilgililer. Çok kibarlar. Hepsine tek tek tesekkür ediyorum. Onlarin uyarilarini kesinlikle dinliyoruz. Onlar da burayi bir dakika bile bos birakmiyorlar. Hepsine tek tek tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA