Osmangazi'de Çifte Açilis

Gençlerin bulusma noktasi olacak Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi ve Genç Kafe hizmete girdi. Gençlere ilk kahve servisini Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin yapti.

Osmangazi'de Çifte Açilis
Osmangazi Belediyesi, misafirlerine genis bir kitap koleksiyonu sunan Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi ile ilçedeki gençlerin bulusma noktasi olacak olan Genç Kafe’yi hizmete açti. Osmangazi Meydani’nda iki kat olarak hayata geçirilen projenin ilk katinda Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi yer aliyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin eski Milli Egitim Bakanlarindan Hasan Ali Yücel’in adini tasiyan kütüphane, ders çalismak, kitap okumak ve arastirma yapmak isteyenlere konforlu bir ortam sagliyor. Kütüphanenin üst katinda yer alan Genç Kafe ise kaliteli ve uygun fiyatli kahvelerinin yani sira lezzetli atistirmaliklari ile gençler için keyifli bir mola verebilecegi alan bulunuyor. Osmangazili kitapseverler, kütüphanenin zengin kitap koleksiyonundan faydalanirken, kahvelerini yudumlayacak. Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi ve Genç Kafe, kentin tam merkezinde yer almasi ve Osmangazi Metro Istasyonu çikisinin hemen yanindaki konumu ile kolay ulasim imkani da sunuyor.

“Dünya Klasikleri Kütüphanesi’ne bin 200 adet kitabi temin ederek buraya kazandirdik”

Açilista konusan Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, “Kendisi Milli Egitim Bakanligi’na liyakatle gelmis felsefe ögretmeni belki de cumhuriyet tarihinin tek liyakatli milli egitim bakani. Dün il baskanimizla birlikte basin açiklamasi yaptik. Ankara’da 24 saat egitim maratonu gerçeklestirildi gerçekten geldigimiz su duruma baktigimizda milli egitimin durumu içler acisi. O yüzden Hasan Ali Yücel’in önemini Ismail Hakki Tonguç’la önemini bir kez daha anliyoruz. Ben de köy enstitüsü mezunu bir dedenin torunu olarak burada onun ismini yasatmaktan son derece mutluyum. Insallah bir dahaki kütüphanemizin ismi de Ismail Hakki Tonguç Kütüphanesi olacak onu da buradan müjdelemis olalim. Yine Genç Kafe onun da isim babasi Hasan vekilimiz ilk buraya gelirken ya buraya Genç Kafe yapsak dedi.

Biz de düsündük, tartistik gerçekten uygun dedik ve ona da tesekkür ediyoruz Genç Kafe ismini koyduk. Çünkü gerçekten bu fiyat artislarinda bu enflasyon altinda gençlerimizin bir kafeteryaya gidip orada hem ders çalisip hem sosyallesip hem de o imkanlardan yararlanmasi maalesef bu fiyat pahaliliginda çok kolay degil. O yüzden onlara burada ücretsiz wi-fi hizmeti, okullar açildiginda burada aksamüstleri çorba hizmeti, onun devaminda da sessiz ortamda kütüphanemizden de faydalanip burada zaman geçirmelerini hedefliyoruz. Türkçeye ilk dünya klasiklerini çeviren Milli Egitim Bakani’dir. Biz de onun anisina Dünya Klasikleri Kütüphanesi bin 200 adet kitabi temin ederek buraya kazandirdik umarim gençlerimiz bundan faydalanir. Biz yüzüncü günümüz doldu hizmetlerimize devam ediyoruz. Insallah birkaç hafta sonra Yenibaglar’da kadinlara bir jimnastik salonu açilisi yapacagiz kreslerimizin temellerini atacagiz temelini attigimiz kresin ve Çirishane Spor Kulübü’nün açilisini yapacagiz. Bizi izlemeye devam edin Osmangazi de hep birlikte özledigimiz aydinlik güzel günlere ulasacak diyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA