Nilüfer'de Çöp Ev Temizlendi

Bursa’nin Nilüfer ilçesinde, Yüzüncüyil Mahallesi’ndeki bir evden iki kamyon dolusu atik çikarildi. Nilüfer Belediyesi ekipleri, "çöp ev" olarak nitelendirilen mekâni temizleyerek hijyenik hale getirdi.

Nilüfer'de Çöp Ev Temizlendi
Yüzüncü Mahallesi sakinlerinin sikayetleri ve muhtar Aysenur Sayan’in girisimiyle tespit edilen çöp ev, Bursa Cumhuriyet Bassavciligi’nin karari dogrultusunda Nilüfer Belediyesi ekipleri tarafindan temizlendi. Kolluk kuvvetleri esliginde eve giren Nilüfer Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, içerideki manzara karsisinda hayrete düstü. Ekipler, evin çöp olarak nitelendirilecek esyalarla dolduruldugunu tespit etti.

Komsulari, evde tek basina yasayan kadinin topladigi çöplerle çevre sagligini da tehdit ettigini söyledi.

Üç oda, bir salon, banyo ve mutfaktan olusan evden kagit, plastik, hurda ev aletleri, yemek artiklari ve kullanilmaz hale gelen mutfak esyalari gibi tonlarca çöp toplandi. Ekipler tarafindan evden çikarilan iki kamyon dolusu çöp Hamitler Döküm Alani’na götürüldü.

Örümcek aglari ve kirlilik içindeki ev, Nilüfer Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekiplerince dezenfekte edilerek hijyenik hale getirildi.

Temizlenen ev, daha sonra sahibine teslim edildi.
Kaynak: İHA