Edremit Kent Konseyi Yeniden Kuruldu

Edremit Kent Konseyi 3 yil aradan sonra yeniden olusturuldu. Edremit Sivil Havacilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan Kent Konseyi’nin yeni baskani olarak seçildi.

Edremit Kent Konseyi Yeniden Kuruldu
Edremit ilçesinde daha önce yasanan yargi süreci nedeniyle 3 yildir aktif olmayan Kent Konseyi yeniden kuruldu. Sükrü Tunar Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen Edremit Kent Konseyi Olagan Genel Kurulu’nda divan baskanligini Balikesir Kent Konseyi Baskani Sevinç Baykan Özden üstlendi.

Açilis konusmasini yapan Edremit Belediye Baskani Mehmet Ertas, Kent Konseyi’ni 3 yil sonra yeniden hayata geçirdikleri için mutlu olduklarini ifade etti.

Baskan Ertas yaptigi konusmada “Göreve basladigimiz günden bu yana, kentimizin her alanda daha yasanabilir, daha modern ve daha sürdürülebilir bir hale gelmesi için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu süreçte en büyük gücümüz, siz degerli hemsehrilerimizin destegi ve katkilaridir. Kent Konseyi, katilimci demokrasi anlayisinin en güzel örneklerinden biridir. Sizlerin önerileri, görüsleri ve elestirileri, bizler için çok kiymetli. Bu platformda, kentimizin sorunlarini dile getirmek, çözüm yollari bulmak ve ortak akil ile hareket etmek en büyük önceligimizdir. Bugün burada, olusturacagimiz yeni Kent Konseyimiz ile kentimizin gelecegini sekillendirmek, sorunlarimizi tartismak ve çözüm yollari aramak üzere bir ve beraberce çalisacagiz. Bu nedenle, Kent Konseyi’nin çalismalarina aktif katilim göstermenizi ve bizlere destek olmanizi rica ediyorum. Kent Konseyi genel kurulumuzun hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Ardindan yapilan seçimle Yürütme Kurulu 22 kisi olarak belirlendi. Yürütme Kurulu’nun ardindan baskanlik seçimine geçildi. Baskanlik için 3 aday divana basvuru yaparken diger iki adayin çekilmesi ile Edremit Sivil Havacilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan seçime tek aday olarak girdi. Ilk tura 96 oy alan Soykan, Kent Konseyleri yönetmeligi geregi yapilan ikinci turda 98 oy alarak Edremit Kent Konseyi Baskani seçildi.
Kaynak: İHA