Bursa Kent Konseyi'nden Çevre Dostu Hareket

Bursa Büyüksehir Belediyesi ile birlikte dünya çapinda yürütülen ‘Plastiksiz Temmuz Hareketi’ne destek olan Bursa Kent Konseyi, bez çanta tasarim atölyesi ile daha temiz bir doga için harekete geçti.

Bursa Kent Konseyi'nden Çevre Dostu Hareket
Hayatin her alaninda yaygin olarak kullanilan plastikler, çevresel kirliligin en önemli kaynaklarindan biri olarak gösteriliyor. Bursa Büyüksehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi, geçtigimiz günlerde plastik kullaniminin azaltilmasi amaciyla ‘Plastiksiz Temmuz Hareketi’ne destek verdigini açiklamisti. Bu kapsamda Bursa Kent Konseyi tarafindan bez çanta tasarim atölyesi düzenlendi.

Plastik kullaniminin azaltilarak doga dostu malzemelerin özendirilmesini amaçlayan atölye, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yer alan Bursa Kent Konseyi yerleskesinde düzenlendi.

Atölye çalismalarina yogun ilgi gösteren vatandaslar, el emegiyle ürettikleri günlük kullanima uygun çantalarla toplumda plastiksiz yasami özendirmeyi amaçliyor.

Bursa Kent Konseyi Baskani Ertugrul Aksoy, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey ile birlikte ‘Plastiksiz Temmuz Hareketi’ni desteklediklerini hatirlatti. Bu kapsamda bez çanta atölyesi düzenlediklerini söyleyen Aksoy, “Kadinlarin atölyeye olan ilgisi bizleri mutlu etti. Plastiksiz bir yasami amaçliyoruz. Herkes kendi bez çantasini yaninda tasisin ve daha az plastik ürün kullansin diye bu atölyeyi hayata geçirdik. Ortaya çok güzel tasarimlar ve çalismalar çikti. Bu tür atölyelerimizi yayginlastiracagiz” dedi.

Kaynak: İHA