Kars'ta TKDK Çagri Ilanina Çikti

Kars’ta TKDK IPARD 3 Programinin 2’inci basvuru çagri ilanina çikti.

Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu (TKDK) Kars Il Koordinatörü Bekir Güre, Kurumun IPARD 3 Programinin 2. Basvuru Çagri Ilanina çiktigini açikladi.

Güre, 28 Haziran 2024 tarihi itibari ile IPARD 3 Programinin 2. Basvuru Çagri Ilanina çikmis bulunduklarin söyledi.



Bekir Güre, “Çiftlik Faaliyetlerinin Çesitlendirilmesi ve Is Gelistirme tedbirinden çiktigimiz çagri ilaniyla tibbi ve aromatik bitkiler, süs bitkileri ve çiçek sogani, mantar ve misel, fide-fidan, yem bitkileri, solucan gübresi ile bu ürünlerin islenmesine yönelik yatirimlara; aricilik, ana ari yetistiriciligi, kovan üretimi, bal ve diger ari ürünlerinin islenmesi paketlenmesine yönelik yatirimlara; ahsap isleme, metal isleme, tas isleme gibi zanaatkârlik faaliyetleri ile et isleme, süt isleme, yerel yiyecekler gibi katma degerli ürünler ile ilgili yatirimlara; yeme içme ve konaklama tesisleri basta olmak üzere kirsal turizm projelerine; tatli ve tuzlu sularda yetisen bazi balik ve su ürünleri yetistiriciligine yönelik yatirimlara; üretici örgütleri ile ziraat odalarina özel olmak üzere makine parklari kurulumuna; isletmenin kendi ihtiyacini karsilamak üzere üretilecek yenilenebilir enerji yatirimlarina destek verecegiz” dedi.

Güre, “Çagrimizin toplam destek bütçesi 80 milyon Avro olup uygun harcama tutari 500.000 Avroya kadar olan basvurular desteklenecektir. Basvurular 12.07.2024 tarihinden itibaren kabul edilmeye baslanacaktir. Online Proje Basvuru Sistemi 16.08.2024 tarihi saat 18.00’de kapanacaktir. Basvurularin il koordinatörlügüne teslimi için son tarih 29.08.2024’dür. Bu çagridaki hibe oranimiz proje ve basvuru sahibinin özelliklerine göre yüzde 60 ila yüzde 75 arasinda degismektedir. Ayrica yatirimlarimiz KDV’den muaf tutulmaktadir” diye konustu.

Güre, Kars ve Igdir’in kalkinmasi adina büyük bir firsat olan çagri ilaniyla yatirimcilarin verilecek hibelerden en yüksek düzeyde faydalanacaklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA