Vali Seddar Yavuz Malatya'da Görevine Basladi

Son Valiler Kararnamesi ile Kocaeli’nden deprem bölgesi Malatya’ya atanan Vali Seddar Yavuz bugün görevine basladi. Vali Yavuz, “Mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz çalisacagiz ve bu sehirde her zaman oldugu gibi kimsesizlerin kimi olmayi asla ihmal etmeyecegiz” dedi.

Vali Seddar Yavuz Malatya'da Görevine Basladi
10 Temmuz’da Cumhurbaskani Kararnamesi ile Mülkiye Basmüfettisligi görevine atanan Malatya Valisi Ersin Yazici’nin yerine atanan Vali Seddar Yavuz, kente gelerek görevine basladi.

Valilik girisinde polis mangasi tarafindan törenle karsilanan Yavuz’u vali yardimcilari ve kurum müdürleri de karsiladi.

Makamina oturarak göreve baslayan Vali Seddar Yavuz basin mensuplarina yaptigi açiklamada, asrin felaketinde büyük hasar gören Malatya’yi yeniden ayaga kaldirma adina var güçleri ile çalisacaklarini söyledi.

Malatya’da deprem sonuçlarini ortadan kaldirmak için tüm kurumlarla birlikte çalisacaklarini da belirten Yavuz, “Bu çalismayi gerçeklestirirken, bakanlarimiz, milletvekillerimiz, büyüksehir belediyemiz, belediye baskanlarimiz, kamu kurum ve kuruluslarimiz, STK’larimiz ile hep birlikte isbirligi içerisinde ortak akil ve istisare kültürünü hakim kilarak bu sehrin acil sorunlarina çözüm bulma gayreti içinde olacagiz. Vatandaslarimiz devletimize ve bizlere güvenmeye devam etsin” dedi.

6 Subat’ta yasanan ve 11 ilin etkilendigi deprem sonrasi ilk günden itibaren Kahramanmaras’ta koordinatör vali olarak görev aldigini da hatirlatan Yavuz, “Dolayisiyla ilk gün yasananlardan, 2 ay içerisinde yasananlara bizzat sahit oldun. 35 yillik mülki idare amirligi mesleginde burasi besinci ilim. 35 yil içerisinde edindigim tecrübelerimi bilgi ve birikimimi isbirligi halinde bu sehre yansitmak istiyoruz. Elbette is birligi ve koordinasyonu ortak aklin bir kez daha altini çizmek istiyorum, böylesi felaketlerde fedakarlik yapmadan bu sorunlarin altindan kalkmak mümkün degil. Bu fedakarlik hem kamu kurumlari ve kuruluslari açisindan hem de bizatihi vatandaslarimiz açisindan da fedakarliklar mutlak suretle yapilmali. Dolayisiyla Allah mahcup etmesin, milletimize ve devletimize karsi bu sehri gönlümüze yazacagiz. Vatandaslarimizin her bir sorununu kendi sorunumuz olarak görecegiz. Mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz çalisacagiz ve bu sehirde her zaman oldugu gibi kimsesizlerin kimi olmayi asla ihmal etmeyecegiz. Bu isi yaparken hep beraber yapacagiz. Sadece bir kisiden degil sehrin tüm aktörlerinden, sokaktaki vatandasindan en üst tepedeki insanina kadar herkesin isbirligi ve koordinasyon içerisinde bu sehre hizmet edecegiz. Bu duygularla bir kez daha hepinizi tüm hemsehrilerimi sevgiyle ve saygiyla selamliyorum. Allah yar ve yardimcimiz olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA