Kan Davasi Barisla Sona Erdi

Bitlis’in Merkez ilçesine bagli Asagi Karaboy köyünde 3 yil önce Yalçin ve Urfan aileleri arasinda baslayan husumet, Bursa Yenisehir Belediye Baskani Ercan Özel’in de araya girmesiyle barisla neticelendi.

Kan Davasi Barisla Sona Erdi
Bitlis’te 3 yil önce Yalçin ve Urfan aileleri arasinda istenmeyen olaylar yasanmis ve maalesef kan dökülmüstü. Aileler arasinda baslayan kan davasi yürütülen girisimler sonucunda Bitlis merkezde bulunan bir dügün salonunda binlerce kisinin katilimiyla düzenlenen baris töreni ile sona erdi. Bursa Yenisehir Belediye Baskani Ercan Özel bin 500 kilometre uzakliktan her iki ailenin de daveti üzerine Bitlis’e gitti.

Baris törenine Bitlis Valisi Erol Karaömeroglu, AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoglu, Bursa Yenisehir Belediye Baskani Ercan Özel, IYI Parti Bitlis Il Baskani Ziya Yoldas, IYI Parti GIK Üyesi Kismet Çelik, bölge belediye baskanlari ile birlikte Urfan ve Yalçin ailelerinin fertleri katildi.

Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan programin açilis konusmasini yapan Vali Erol Karaömeroglu, Urfan ve Yalçin ailelerinin bir araya gelerek olusturdugu bu güzel sofrada bulusmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.



Her iki ailenin daveti üzerine Bitlis’e giden ve burada bir açiklama yapan Yenisehir Belediye Baskani Ercan Özel ise, "Asagi Karaboy köyüne bizzat giderek Urfan ve Yalçin ailelerini evlerinde ziyaret ettim. Öncelikle gösterdikleri örnek davranis dolayisiyla kendilerine tesekkür ediyorum. Her iki ailenin de baris yapmak için bu girisime gönüllü olmasi bizleri sevindirdi. Bugün burada, Yalçin ve Urfan ailelerinin yillardir süregelen husumetlerini sonlandirmak ve barisin sahitleri olmak üzere toplandik. Bu anlamli günde, binlerce yüregin bir araya gelmesiyle olusan bu birlik ve beraberlik tablosu, buradaki herkesin gönüllerinde derin izler birakacaktir. Insanligimizin en güzel erdemlerinden biri olan affetme ve barisma duygusuyla doluyuz. Düsmanliklarin yerine kardesligin, öfkenin yerine sevginin hüküm sürdügü bir gelecegi birlikte insa etmek için buradayiz" diye konustu.

Basta Yalçin ve Urfan aileleri olmak üzere, barisin tesisinde emegi geçen herkese sükranlarini sundugunu ifade eden Özel, "Hep birlikte, daha güzel bir gelecege yürümek, birbirimize siki sikiya sarilmak ve bu topraklari sevgiyle yogurmak için buradayiz. Çünkü biz birlikte güçlüyüz, birlikte daha güzeliz" dedi.

Konusmalarin ardindan salavatlar esliginde her iki aile fertleri Kur’an-i Kerim’in altindan geçerek kucaklastilar. Program Il Müftüsü Mehmet Feysal Geylani’nin yaptigi duanin ardindan verilen ikramla sona erdi.
Kaynak: İHA