Isçiler BBP'li Baskani Protesto Etti

Sivas Belediyesinde görevli, Hak-Is’e bagli Hizmet-Is sendikasina üye belediye isçileri mobinge maruz kaldiklari gerekçesiyle BBP’li Sivas Belediye Baskani Adem Uzun’u protesto etti. Düzenlenen protestoda Uzun’a “Muhsin Yazicioglu çizgisinde ol” çagrisi yapildi.

Isçiler BBP'li Baskani Protesto Etti
Sivas Belediyesi isçileri, son yerel seçimlerin ardindan bin 500 isçinin sendikadan zorla istifa ettirilmesini kent meydaninda protesto etti. Yaklasik 300 isçinin katildigi protestoda sendika temsilcileri ve isçiler Sivas Belediye Baskani Adem Uzun’a seslenerek, mazbata günü basina yaptigi açiklamada ki “Belediye çalisanlari arkadaslarimizin hepsi rahat olsunlar, islerine devam etsinler. Kurum barisi benim en çok önem verdigim konu, biz kimsenin ekmegiyle oynamayacagiz” sözleri hatirlatildi.

“Seçilir seçilmez birliktelik ruhuna darbe yapti”

Programda konusan Hak-Is Hizmet-Is Sendikasi Genel Baskan Vekili Halil Özdemir, baskan Adem Uzun’un seçilir seçilmez belediyedeki birliktelik ruhuna darbe yaptigini ifade ederek, “Bugün, üyelerimizin iradelerini cebren gasp etmeye çalisan Sivas Belediyesi yönetimine karsi dimdik ayakta oldugumuzu göstermek için bu meydandayiz. Bugün, emekçilerin özgür iradelerine el uzatarak onurlarini zedelemeye çalisan Sivas Belediye Baskani Adem Uzun ve yönetimine karsi, tüm çabalarin bosuna oldugunu göstermek için buradayiz. Sivas Belediyesi isçileriyle - Hak-Is/Hizmet-Is Sendikamizin 30 yili askin verdigi omuz omuza mücadelesini, bugünde tüm zorluklara ragmen sürecegini herkese göstermek için bir aradayiz. Milletimizin iradesinin tecelli ettigi son yerel seçimlerden sonra Sivas Belediye yönetimi, bin 500 üyemizi sendikamizdan zorla istifa ettirmis, ideolojilerini ve çikarlarini emekçilerin haklarindan öne koyan sendikaya mahkûm etmistir. Sivas Belediye Baskani Anayasa’mizin 51. maddesinde yer alan ’Hiç kimse bir sendikaya üye olmaya ya da üyelikten ayrilmaya zorlanamaz’ ifadesine ragmen üyelerimizi zorla sendikamizdan istifa ettirerek suç islemektedir. Seçim döneminde ‘Birlikteyiz, Birlikte Yönetecegiz’ sloganiyla milletimizin ve emekçilerimizin oylarina talip olan Adem Uzun, seçilir seçilmez Sivas Belediyesi’nde var olan birliktelik ruhuna darbe yapmistir. Isçilerin iradesini hiçe sayan Sivas Belediyesi yönetimine asla geçit vermeyecegiz” dedi.



Isçilerden ’Muhsin Yazicioglu çizgisinde ol’ çagrisi

Sivas Belediye Baskani Adem Uzun’a Büyük Birlik Partisi’nin Sehit Merhum Lideri Muhsin Yazicioglu’nun milliyetçiligi tanimladigi “Bizim milliyetçiligimiz ayirici degil birlestirici, çatismaci degil baristiricidir" sözünü hatirlatan Özdemir, "Sayin Uzun büyük devlet adami merhum Yazicioglu’nun yoluna bas koydugu milliyetçilik konusundaki durusu ortadayken, sizin Sivas Belediyesi’nde ki Sendikamiza uyguladiginiz ayrimci ve çatismaci politikaniz devam edecek mi? Sivas Belediye Baskani mazbata alma töreninde üyelerimize yönelik yaptigi açiklamasinda ’Belediye çalisanlari arkadaslarimizin hepsi rahat olsunlar, islerine devam etsinler. Kurum barisi benim en çok önem verdigim konu, biz kimsenin ekmegiyle oynamayacagiz’ demisti. Sayin Baskan farkinda misiniz? Yaptiginiz sendikal baskilar yüzünden çok önem verdiginizi söylediginiz ‘Kurum Barisi’ Sivas Belediyesi’nde kalmamistir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA