Gören Dönüp Bir Daha Bakiyor
İçel’de yasayan 62 yasindaki Adnan Bala’nin motosikletiyle gezdirdigi, bir yere giderken omzunda tasidigi horozu görenler saskinlik yasiyor. Bala, esiyle ’Besbes’ adini verdikleri ’Brahma’ cinsi horozu çocuklari gibi gittikleri her yere yanlarinda götürüyor. Çift, evlerinin bir odasinda Besbes’in yani sira Kuki, Muzur, Edi ve Büdü adini verdikleri bir horoz ve 3 tavuk daha besliyor.

"Motorla gezdigi için etraftaki insanlarin tuhafina gidiyor"
Tekne tamirciligi yapan, gittigi hemen hemen her yere horozu Besbes’i de götüren Adnan Bala, "Benim hastaligim bu, baska bir sey beslemiyorum. Sabah kalkiyorum, yemlerini sularini veriyorum, çayimi istiyorum. Açiyorum müziklerini; müzik dinlemeyi seviyorlar. Televizyon izlemeyi seviyorlar. Besbes, motorla gezmeyi çok seviyor. Haftada bir iki kez yikiyorum, özel ilaçlari var" dedi.
Horozu motosikletle veya omzunda gezdirirken görenlerin zaman zaman saskinlik yasadigini, kimilerinin ise gelerek sevdigini anlatan Özdemir, "Motorla gezdigi için etraftaki insanlarin tuhafina gidiyor. ’Kedi, köpek gördük ama böyle horoz ilk defa görüyoruz’ diyorlar. Denize gidersem denize, yaylaya gidersem yaylaya götürüyorum. Çalistigim yere götürüyorum. Oradan bir yere ayrilmaz, oturur bekler. Ayri bir dünya benim için, ayri bir zevk. Vaktimin çogunu bununla geçiyorum" dedi.
"Gittigimiz her yere götürüyoruz"
Evlerinin bir odasinda 2 horoz ile 3 tavuk beslediklerini, hepsinin kendisini hayata bagladigini anlatan Kerime Özdemir de, özellikle Besbes adini verdikleri horozun ayri bir yeri oldugunu ifade etti.
Özdemir, "O bana bana hediye gelmisti, ben de onu esime verdim. O benim her seyim, koynumda yatardi, kucagimda büyüdü, bensiz yapamaz o. Hepsi beni hayata bagliyor. Motoru çok seviyor. Kedi, köpek besleyen insanlar var ama ben de bunlari besliyorum. Bir oda onlara ait. Kümesleri var, her seyleri var. Yolda görenler sasiriyor, fotografini çekiyorlar. ’Satilik mi diye soruyorlar’; hayir canimi istesinler vermem. Gittigimiz her yere götürüyoruz. Erdemli’ye kadar motorun üstünde gider, çünkü motor hastasi benim oglum. Bu da benim hobim iste, ne yapayim" diye konustu.
