Esmanur'un Hayali Gerçek Oldu

Izmit’te yasayan özel birey Esmanur Karaman, Cemil Meriç Engelsiz Yasam Merkezi’nde aldigi egitimle is sahibi oldu.

Esmanur'un Hayali Gerçek Oldu
Daha önce özel bir rehabilitasyon merkezinde egitim alan ancak istenilen gelisimi gösteremeyen Esmanur Karaman, 5 ay önce tanistigi Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Yasam Merkezi’nde egitim almaya basladi.

Merkezde müzik, beden egitimi, el sanatlari, seramik, mutfak atölyesi, bagimsiz yasam atölyelerinde egitim alarak kisisel gelisimine katkilarda bulunan Karaman, özellikle mutfak alaninda hizli bir gelisim gösterdi. Karaman, bu basarisinin ardindan ticari bir merkezin mutfak bölümünde çalismaya basladi.

Çalisma hayatiyla tanisan Esmanur, "Mutfaga karsi ilgim engelsiz yasam merkezinde gelisti. Ise girmek benim en büyük hayalimdi. Isimden memnunum, çalismayi çok seviyorum. Is yerinde pide kesiyorum, ustalarima yardimci oluyorum. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" dedi.



"Benim hayatta en büyük duam buydu"

Esmanur’un annesi Sultan Karaman ise kizinin hayalinin gerçeklesmesinden duydugu memnuniyeti dile gerdi. Esmanur’a sunulan katkilardan dolayi Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür eden Karaman, "Esmanur benim ilk çocugum. Dogumundan sonra özel durumunu fark ettim. O günden bugüne hep mücadele ettim. Her anne çocugu için güzel seyler hayal eder. ’Büyüyünce ayaklarinin üzerinde durabilecek mi?’ diye hep düsünüyordum. Içe kapanik bir çocuktu. 5 ay önce Cemil Meriç Engelsiz Yasam Merkezi ile tanistik. Kizim burada ekip çalismasiyla daha da sosyallesti. Esmanur’un mutfak atölyesinde yapabilecekleri kesfedildi. Sevgili ögretmenlerimiz sayesinde güzelde bir isi var. Çalisip kendi ayaklarinin üzerinde durabiliyor. Benim hayatta istedigim en büyük duam buydu ve bu hayalimi gerçeklestirdikleri için herkese çok tesekkür ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA