Demirdögen; 'Katma Degerli Üretime Destegimiz Sürecek'

Dogu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Prof. Dr. Osman Demirdögen, Bingöl Tarimsal Makine Parki’nda incelemelerde bulundu.

Demirdögen; 'Katma Degerli Üretime Destegimiz Sürecek'
Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir’in Tunceli’deki açilis ve imza törenlerine katilan Baskan Demirdögen, Elazig’a giderek Bal Sagim Makinesi ile Bal Dinlendirme Tanki dagitim törenine, Bingöl’de ise Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi tarafindan isletilen Tarimsal Makine Parki’nda incelemelerde bulundu. Bingöl Damizlik Sagir Yetistiricileri Birligi Baskani Dogan Koç tarafindan karsilanan Baskan Demirdögen, DAP Idaresi tarafindan desteklenen isletmeyle ilgili ve yapilan çalismalar hakkinda bilgi aldi.

“DAP’in destegi ile büyüyoruz”

Birlik Baskani Koç, “DAP Idaresi tarafindan saglanan makineler bizim için çok önemli. 22 dönüm büyüklügünde bir kampüs yaptik ve çiftçinin rahat edecegi bir ortam olusturduk. 2007 yilinda Mus’tan Bingöl’e süt geliyordu, simdi ise özellikle yaz sezonunda 150-200 tona yakin süt üretimi var, su anda ise 60-70 ton arasinda süt üretimi yapiyoruz. Yem karma makinasina ihtiyacimiz var. O makinenin temini için de proje hazirliyoruz. DAP’in sagladigi makineler olmasaydi bu hale gelemezdik. DAP Idaresi’ni hep yanimizda hissettik. Sizlere tesekkür ediyoruz” dedi.

“Kalkinma yerelden baslar”

DAP Idaresi’nin çiftçinin, üretenin her zaman yaninda oldugunu ifade eden Baskan Demirdögen, katma degerli üretime imkan saglayan her çabaya destek olduklarini söyledi.

2013 yilindan bu yana, DAP Idaresi’nin Bingöl’ün 12 adet tarim sektörü projesine toplam 37 milyon 815 bin 460 lira destek sagladigini belirten Demirdögen, bu kapsamda 25 adet modern tarimsal makine, 82 ton tohum dagitimi, 250 adet süt sagim makinesi, 20 adet süt sogutma tanki, bir adet isleme tesisi, 30 adet kirkim makinesi desteginde bulunduklarini ifade etti.

Kalkinmanin da yerelden baslayacagina dikkat çeken Demirdögen, çiftçiligi daha da itibarli meslek haline getirmek için desteklerinin devam edecegini söyledi.

Kaynak: İHA