Bu Camide Engel Yok
Adana’nin Feke ilçesine bagli Akoluk Mahallesi’nde bir imam, ’Engelsiz Cami’ projesi ile mahallesinde camiye gelemeyen bedensel ve zihinsel engelli kisilerin önündeki engelleri sevgiyle kaldirdi.

Tekerlekli sandalye ile camiye gelenleri kendi elleriyle evlerinden alip camiye getiren ve yeniden evine teslim eden imam Muhammed Dogaç onlar için hazirladigi hediyelerle de gönüllerine dokunuyor.
Seker hastaligi nedeniyle vakit ve cuma namazina gelemeyen Necati Altug için de harekete geçen imam Dogaç, polis memuru Mustafa Sahin’in yardimiyla ona da akülü araç aldi. Bacagi kesildigi için camiye gelemeyen Altug, bu akülü araç sayesinde camiye gelip ibadetini yapmaya basladi.
Göreve basladiginda, camiye gelmek isteyen ama gelemeyen engelli bireyler oldugunu ögrendigini söyleyen Dogaç, "Köy muhtarimiz Derya Aydogdu ’Kur’an okumak isteyen down sendromlu Savas’imiz var’ dedi.
Cenazede tanistik. Insanlara sefkat ile yaklastim. Baktim ona karsi ikramlarda bulundum ve seviniyor. Camiler sadece namaz kilinan yerler degil, onlari dislamak degil, Peygamberimizin mescidi nebevi halkasinda ki o samimiyet niyeti ile cami engel tanimaz projesini uygulamaya geçirdim. Bunun için fiziki engelleri ortadan kaldirmamiz lazimdi. Emre kardesimin yürüme sikintisi vardi. Onlari özel günlerinde ziyaret ettim aracimla getirdim götürmeye basladim. Bazen yetisemedim akülü araç alirsak daha rahat gelir gider diyerek hayirsever abimiz ile akülü sandalyesini aldik. Bunda da ne gerekiyorsa onu yapmaya gayret ettik, sevgi ise sevgi akülü araç ise akülü araç, oyuncak ise oyuncak. Emre kardesimizin akülü aracini verdik. Simdi de protez ayagi olan bir abimizin akülü araci yok. Cuma namazlarina gelmekte zorlandigini duyduk. Onun için bir hayirsever polis abimiz vesile oldu Mustafa Sahin abimiz destek oldu. Hemen temin etti ve bugün teslim edecegiz. Buradaki amacimiz o abimizin camiye gelebilmesi. Bu gönüller engelsiz gönüllerimiz. Köyümüzde engel tanimiyoruz ve sevgi ile camiye geliyoruz. Allah bu kardeslerimizin gönüllerine göre versin" diye konustu.
Akülü aracina kavusan Necati Altug ise yasadigi rahatsizlik sonrasi ayaginin kesildigini ve camiye gidip gelirken çok zorlandigini, artik kolaylikla vakit ve cuma namazina gidebilecegi için sevinçli oldugunu ifade etti.
