'BTÜ Tercih Günleri' Basliyor

Bursa Teknik Üniversitesinin (BTÜ) her yil düzenledigi, “BTÜ Tercih Günleri” basliyor. 24-25 Temmuz tarihleri arasinda gerçeklesecek olan BTÜ Tercih Günlerinde, üniversite adaylari akademisyenlerle birebir görüserek, bölümler hakkinda bilgi alabilecek. Bu sayede adaylar gelecegini dogru bir sekilde yönlendirebilecek.

'BTÜ Tercih Günleri' Basliyor
Üniversite adaylarinin tercih süreçlerine katki vermek amaciyla BTÜ Kurumsal Iletisim Koordinatörlügü’nce organize edilen etkinlik,Mimar Sinan Yerleskesi Turkuaz Salon’da gerçeklesecek.Aday ögrenciler ve aileleriBTÜ Tercih Günleri’nde, tercih edecekleri bölümleri daha yakindan tanima firsati bulacak.24-25 Temmuz tarihlerinde 13.00 - 16.00 saatleri arasinda2 gün sürecek etkinlikte, aday ögrenciler ve veliler BTÜ’nün tüm bölümleri için hazirlanan statlarda kendilerini bekleyecek akademisyenler ile bire bir görüsmeler yapacak. Böylelikle tercih etmek üzere olduklari bölümleri daha yakindan tanima firsatini elde edecekler.BTÜ Tercih Günleri’ne katilacak aday ögrenciler ve aileleri ayni zamanda; yerleskeler, egitim sistemi, beslenme ve kütüphane hizmetleri, kültür-sanat ve spor faaliyetleri,laboratuvarlar, BTÜ’nün basari ile uyguladigi Isletmede Mesleki Egitim Programi (IMEP), yatay geçisler, çift ana dal ve uluslararasi ögrenci degisim programlari gibi pek çok konuda da bilgi sahibi olacak.

Rektör Çaglar’dan Aday Ögrencilere Davet

Hayatlarinin en önemli kararlarini vermenin arifesindeki üniversite adaylarini ve en büyük destekçileri olan ailelerini,BTÜ Tercih Günleri etkinligine davet eden BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çaglar “Dogru tercih; adaylari sevdikleri meslege ve mutlu bir yasama götüren, çok önemli anahtardir. Adaylarve aileler bu anahtari en dogru sekilde kullanmalilar.Gençler, bireysel yetenekleri ile dogru orantili ve ilgi duyduklari alanlari tercih etmeliler. Adaylarin bu alanlari belirmelerinde BTÜ akademisyenleri kendilerine katki vermeye hazir. Bu süreçte tüm aday ögrencileri ve ailelerini, üniversitemizi yakindan tanimalari için ‘BTÜ Tercih Günleri’ne bekliyoruz.” seklinde konustu.

Teorik ve Uygulamali Egitim

Dünya’daki bilimsel gelismeleri yakindan takip ettiklerini ve egitim sistemlerini sürekli güncellediklerini de ifade eden Rektör Çaglar su açiklamalarda bulundu; “Günümüz is dünyasinda basarili olmak için, belirli alanlarda uzmanlasmak gerekiyor. Biz BTÜ yönetimi olarak bu gerekliligin bilinci ile egitim programlarimizi güncelliyoruz. Üniversitemizde ögrencilerimize, teorik egitimin yaninda kaliteli uygulamali egitim de sunmaktayiz. Son sinifa gelen ögrencilerimiz, IMEP kapsaminda, sektörlerin öncü firmalarinda bir dönem boyunca tam zamanli çalisarak is tecrübesi ediniyor. Mezunlarimizin yüzde 90’indan fazlasi kisa sürede seçkin firmalarda istihdam ediliyor. Tüm sektörler ve sanayi ile olusturdugumuz güçlü isbirlikleri sahaya,hem teknoloji hem ürün hem de istihdam olarak yansiyor. Bütçesinden Ar-Ge yatirimlarina en çok pay ayiran devlet üniversitelerinin basinda yine BTÜ geliyor. Bu sayede gelismis laboratuvarlar ve atölyelerde ögrencilerimiz uygulama - arastirma imkâni buluyor.Tüm bu imkânlardan faydalanmak üzere aday ögrencileri Üniversitemize davet ediyor, tercih süreci ve yerlestirme sonuçlarinin tüm adaylar için hayirli olmasini temenni ediyorum.”

BTÜ’de3 Yeni Bölüm Açiliyor

Çagin gerekliliklerine uygun sekilde ögrencileri sektöre hazirlayan BTÜ’de 3 yeni bölüm açiliyor. Mühendislik ve Doga Bilimleri Fakültesi bünyesinde “Yapay Zekâ ve Makine Ögrenmesi” ile “Veri Bilimi ve Analitigi” bölümleri bu sene ilk kez ögrenci alacak. 30’ar kontenjana sahip bu bölümlerden mezun olan ögrenciler, yapay zekâ ve bilisimin pek çok alt alaninda “uzman” sifatiyla is sahibi olabilecek.Denizcilik Fakültesi bünyesinde “Denizcilik Isletmeleri Yönetimi” Bölümü de ilk ögrencilerini almaya hazirlaniyor. Tercih kilavuzunda yer alan 20 kontenjanli bölümden mezun olan ögrenciler, denizcilik sektöründe operasyon ve pazarlama gibi departmanlarda istihdam edilecek.
Kaynak: İHA