100 Bin Kap Sifali Asure Dagitildi

Afyonkarahisar’da “Sultan Divaniyi Anma ve 40 Hatimli Sifali Asure” etkinlikleri çerçevesinde vatandaslara 100 bin kap asure ikraminda bulunuldu.

100 Bin Kap Sifali Asure Dagitildi
Afyonkarahisar Belediyesi tarafindan sehrin abide sahsiyetlerinden Mevlana’nin Torunu Sultan Divani Hazretlerini Anma ve Sifali Asure günü etkinlikleri Mevlevi Türbe Camii’nde asure ikramiyla sona erdi. Afyonkarahisar Belediyesi’nin ev sahipliginde Mevlevi Türbe Camii’nde gerçeklestirilen etkinlige binlerce vatandas katildi.

Muharrem ayi gelenegi olarak gerçeklestirilen etkinlikte,”40 hafiza, 40 hatim okutularak, 40 kazanda pisirilen asure cuma namazinin ardindan Sultan Divani’nin türbesinin de bulundugu Mevlevi Camisi basta olmak üzere kentin pek çok noktasinda dagitildi.

Etkinlikte konusan Belediye Baskani Burcu Köksal birlik ve beraberlik mesaji vererek tüm hemsehrilerini tesekkür etti. Köksal konusmasina söyle devam etti:

“Asure birligin beraberligin ve kardesligin sembolüdür. Asurenin dagitiminda da bu birligin kardesligin sürmesini hepimiz diliyoruz. Birlik beraberli kagit üzerinde veya söz de kalmamali, özdede hissedilmelidir.”

Etkinlige katilan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi ise bir konusma yaparak birlik ve beraberlik mesaji verdi.

Yapilan duanin ardindan çesitli hububat ve yemisle hazirlanan 100 bin kap asure Afyonkarahisarlilara ikram edildi.
Kaynak: İHA