Ünye'de Bilyali Araba Yarisi Heyecani

Ordu’nun Ünye Belediyesi tarafindan düzenlenen bilyali araba yarisi renkli görüntülere sahne oldu. Belediye Baskani Hüseyin Tavli, “Bu yil ilkini gerçeklestirdigimiz bilyali araba yarisinda birçok vatandasimiz eski yillari hatirladi. Yarislari bundan sonra da devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Ünye'de Bilyali Araba Yarisi Heyecani
Ünye Belediyesi tarafindan 23. Uluslararasi Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsaminda, bilyali araba yarisi “BILYAFORM” düzenlendi.

Asarkaya Kent Ormani yolunda hazirlanan parkurda alinan güvenlik önlemlerinin ardindan 3 kategoride yarislar gerçeklestirildi.

Yarislara 30 yarismaci katilirken parkuru en hizli tamamlayarak yarisçilar dereceye girdi. Yarislarin baslangicini Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, AK Parti Ünye Ilçe Baskani Hasan Fahri Alparslan ile birlikte verdi.

Yaslari 12 ile 54 arasinda degisen 30 yarisçi kiyasiya mücadele sergiledi. Bilyali araba üzerinde durmakta güçlük çeken yarisçilar zaman zaman düsme tehlikesi atlatirken bazilari ise parkuru güçlükle tamamladi. Yarislari 40 saniyenin altinda tamamlayan Nurullah Satir, Muharrem Kiliçarslan ve Erdem Egin ödüle layik görüldü.

Dereceye girenlere kupalari takdim edilirken bilyali araba hediye edildi.

"Çocukluk günlerimize geri döndük”

Ünye’de bilyali araba yarislarinin çok eski bir gelenek oldugunu belirten Belediye Baskani Hüseyin Tavli, “Bu yil festivalimizde ilçemizde ilk defa bu geleneksel eglencemizi yeniden gün yüzüne çikaralim istedik. Çocuklugumuzun bu önemli eglencesini gelecek kusaklara böylece aktarmis oluyoruz. Önümüzdeki yillarda bu yarislarimiz daha genis çapli yapmayi hedefliyoruz” diye konustu.

Bilyali Araba yarisi yapilacagini ögrendiginde çok heyecanlandigini belirten 52 yasindaki Muharrem Kiliçarslan, “Eskiden bu arabalara çok binerdik. Köyde evimiz rampadaydi. Biz çocuklugumuzda günde 50 kez kaydigimiz olurdu. Yarismanin yapilacagini duyunca hemen katildim. Burada 45 yil öncesini yasadim. Yarismayi düzenleyen Ünye Belediyesi’ne ve Belediye Baskanimiz Hüseyin Tavli’ya tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Yarismada derece yapan 16 yasindaki Erdem Egin 16 ise, “Ilk defa böyle bir yarisa katildim. Yaris keyifli geçti. Üçüncü oldum. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA