Elazig'da Kürsübasi Programi Düzenlendi

Elazig’in tarihi Harput Mahallesi’nde kürsübasi programi düzenlendi.

Elazig'da Kürsübasi Programi Düzenlendi
Elazig Belediye Baskani Sahin Serifogullari’nin Müzeler Sehri Elazig Projesi kapsaminda sehre kazandirdigi Hoca Hasan Hamam Müzesi’ni ziyaret ederek tarihe taniklik eden vatandaslar, seyir terasinin essiz manzarasinda çaylarini yudumlarken, Elazig Belediyesi Kürsübasi ekibinin seslendirdigi eserlere eslik etmenin ayricaligini yasadi.

Elazig Belediyesi tarafindan hayata geçirilen Hoca Hasan Hamam Müzesi, kisa sürede vatandaslarin vazgeçilmezleri arasina girdi. Görkemli yapisi ile tarihsel atmosferi yansitan, her bölümünde agirlikli olarak Osmanli Dönemi’ne ait örnekleri barindiran, illüstrasyonlarla zenginlestirilip Harput mimarisi ve süsleme kültürünün sergilendigi Hoca Hasan Hamam Müzesi’ni ziyaret eden vatandaslar tarihe taniklik ederken, seyir terasinin essiz manzarasinda çaylarini yudumlamanin tadini çikartiyor. Elazig Belediyesi tarafindan Harput turizmine kazandirilan Hoca Hasan Hamam Müzesi’nin önünde Elazig Belediye Musiki Topluluklari bünyesinde faaliyet gösteren Kürsübasi ekibi, dün aksam saat 19.00’da baslayan konser programinda en güzel eserlerini Elaziglilar için seslendirdi. Müzeyi ziyaret edip seyir terasinda Kürsübasi ekibinin konserini dinleme firsati yasayan vatandaslar, türkülere cosku ile eslik etti. Kadim medeniyetler merkezi Harput’ta, Harput musikisinin en güzel örneklerini vatandaslar için seslendiren Elazig Belediyesi Kürsübasi Ekibi, yaz aylarinda konserlerini sürdürecek.

Kürsübasi ekibinin her hafta çarsamba günleri saat 19.00’da Hoca Hasan Hamam Müzesi’nin önünde vatandaslarla bulusacagi bildirildi.

Kaynak: İHA