Yat Limani 'Buggy'lere Emanet

Marmaris Belediyesi’ne ait iki adet elektrikli buggy, Yat Limani’nda çalismaya basladi. Yat limaninda yaya trafigini tehlikeye düsüren motosiklet girisini engellemeyi hedefleyen çalisma büyük begeni topladi.

Yat Limani 'Buggy'lere Emanet


Marmaris Belediyesi, Yat Limani bölgesinde kullanilmak üzere iki adet elektrikli buggy aracini hizmete aldi. Belediye çalisanlarinin denetiminde kullanilacak araçlar sayesinde esnaf rahatlikla malzeme tasiyabilecek, vatandaslar da yorulmadan marinada istedigi yere gidebilecek. Özellikle araç giris çikisinin yasak oldugu saatlerde yaya trafigini tehlikeye düsüren motosiklet girisini engellemek adina yapilan uygulamada Anatolia Meydani’nda ile Netsel Marina arasinda sefer yapacak araçlar 24 saat esasina göre hizmet verecek.

Araçlarin ilk sürüsünü de Marmaris Belediye Baskani Acar Ünlü yapti. Yol boyunca vatandaslara selam veren Baskan Ünlü, özellikle yasak saatlerde motosiklet girisini önlemek için böyle bir uygulama baslattiklarini söyledi.

Acar Ünlü; "Vatandaslarimiz, marinada hizmet veren isletmelerimiz, o isletmelere veya teknelere mal tedariki yapan esnafimiz bu araçlari kullanabilecek. Biliyorsunuz marinada motosiklet kullanimi çok istemedigimiz bir durum. Acil durumlarda esnafimizin malzeme tedariki sirasinda sikinti yasandigini duyuyorduk; esnafimizin da bu yönde talepleri vardi. Motor yogunlugunu azaltmak için, hem isletmeler için hem de yasli vatandaslarimizin sicaktan etkilenmemesi gibi kullanimlar için hizmete aldik" dedi.

Kaynak: İHA