Vali Çelik'ten Irak Sinirina Çikarma

Hakkari Valisi Ali Çelik, asayis ve sinir güvenligi toplantisini Irak’in sifir noktasindaki Çukurca ilçesinde gerçeklestirdi.

Vali Çelik'ten Irak Sinirina Çikarma
Hakkari Valisi Ali Çelik, ‘Genel Asayis ve Sinir Güvenligi Toplantisi’ni Çukurca 2’nci Hudut Tugay Komutanliginda gerçeklestirdi. Toplantidan sonra beraberindeki heyet ile birlikte Pençe Kilit Operasyonu bölgesinin yakininda kurulan Isikli Seyyar Sahra Hastanesi’ni ziyaret eden Vali Çelik, bin 815 rakimda kurulan hastanede incelemelerde bulundu. Bashekim Acil Tip Uzmani Kaan Karaman’dan çalismalara iliskin bilgi alan Vali Çelik, “Bu mücadeleyi birlikte basaracagiz. Bashekimiyle, doktoruyla, saglik çalisanlariyla devlet, bir bütündür. Bu yüzden beraber çalisip beraber basaracagiz” dedi.

Saglik çalisanlarinin tek yumruk ve tek yürek olarak Mehmetçik ile bir ve beraber olmasindan duydugu memnuniyeti dile getiren Vali Çelik, personele özverili ve fedakar çalismalarindan dolayi tesekkürlerini iletti.

Daha sonra Çukurca ilçesine bagli Narli köyündeki çiftçileri ziyaret eden Vali Çelik; nar, incir, elma, domates, armut gibi birçok ürünün üretildigi seralari gezerek çiftçilerin faaliyetleri hakkinda bilgi aldi. Ziyaret kapsaminda çeltik ve pirinç tarlalari, cennet hurmasi ve çilek bahçelerinde de incelemelerde bulunan Çelik, yapilan üretimler ve gelecekte yapilabilecek çalismalar hakkinda çiftçilerle istisarelerde bulundu. Hakkari’nin tarimini gelistirmek için atilabilecek adimlar üzerine konusan Vali Çelik, fedakarliklari için tüm çiftçilere tesekkür etti.

Vali Çelik, son duraginda Çukurca ilçesine bagli Gündes köyünü ziyaret ederek, köy sakinleriyle bir araya geldi. Köy halki sohbet edip, onlarin istek ve taleplerini dinleyen Vali Çelik, çözüm yollari hakkinda degerlendirmelerde bulundu. Devletin imkanlari dahilinde gerekli adimlarin atilacagini belirten Çelik, misafirperverlikleri için vatandaslara tesekkür etti.

Programa Cumhuriyet Bassavcisi Harun Ünlüsoy, Vali Yardimcisi Tayyar Emre Mahmutoglu, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Ahmet Çarikçioglu, Emniyet Müdürü Idris Yilmaz, Çukurca Kaymakami Mert Kumcu, Çukurca Belediye Baskani Nazmi Demir katildi.

Kaynak: İHA