Umman'daki Cami Saldirisini DEAS Üstlendi

Umman’in baskenti Maskat’in al-Wadi al-Kabir semtindeki bir camiye gerçeklestirilen saldirida hayatini kaybedenlerin sayisi 6’ya yükselirken saldiriyi terör örgütü DEAS üstlendi.

Umman’in baskenti Maskat’in al-Wadi al-Kabir semtindeki bir camiye saldiri gerçeklestirilmisti. Polis tarafindan yapilan açiklamada, saldirganlarin Pazartesi aksam saatlerinde al-Wadi al-Kabir semtinde bulunan ve bir okul ile tema park yakinlarinda bulunan Ali bin Abi Talib camisine saldirdigi kaydedildi. Polis, saldirida hayatini kaybedenlerin sayisinin 6‘ya yükseldigini açikladi.

Üç saldirganin da öldürüldügü saldirida hayatini kaybedenler arasinda 4 Pakistanli, bir Hindistanlinin yani sira bir de polis memurunun bulundugu ifade edildi. Umman polisi konuya iliskin açiklamasinda farkli ülkelerden 28 kisinin yaralandigini bildirdi.

Terör örgütü DEAS yaptigi açiklama ile saldiriyi üstlendigini duyururken, pazartesi aksami cami saldirisi gerçeklestirdiklerini ve Umman polisi ile yasanan çatismanin Sali sabah saatlerine kadar devam ettigi aktarildi.
Kaynak: İHA