Tahir Güven Cinayeti Davasina Devam Edildi

Sirnak’in Cizre ilçesinde 12 Aralik 2021’de eski AK Parti Ilçe Baskani Cihan Güven’in kardesi Tahir Güven’in silahli saldirida öldürülmesine iliskin ’tasarlayarak öldürme’ ve ’devletin birlik ve bütünlügünü bozma’ iddialariyla açilan davanin 10’uncu durusmasi görüldü.

Tahir Güven Cinayeti Davasina Devam Edildi
Sirnak 2’nci Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya sanik Özgür Kadin Hareketi/TJA aktivisti Dorsin (Sümeyye) Gök, Halklarin Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyesi Mehmet Miraç Dinç, Emin Kalkan ile Abdullah Kaçmaz, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) üzerinden katildi.

Durusmada Dorsin Gök, Mehmet Miraç Dinç ve Emin Kalkan, islenen cinayetle hiçbir alakalarinin olmadigini savundu. Adli Tip Ihtisas Kurulu (ATK) tarafindan Dorsin Gök’e ait cep telefonu sifresinin kirilip incelenmesi talebine cevap gelmemesi nedeni ile sanik avukatlari itiraz etti.

Dorsin Gök, Kürtçe yaptigi savunmasinda, “Mahkeme heyetinden talebim adalet. Bu dosyanin içerigi tamamen iftiralar üzerine kurulu. Telefonum benim mahremimdir. Ayrica telefonun sifresi kirilip inceleme yapilsa bile içerisinde aleyhimde hiçbir bilgi veya belge bulunamayacak. Önceki savunmalarimi tekrar ediyorum. Mahkeme heyeti tarafindan tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum” dedi.

Mehmet Miraç Dinç ise, kendisi ve Dorsin Gök üzerinden siyasi bir oyun oynandigini iddia ederek, “Daha önce verdigim ifadelerimi tekrar ediyorum. Benim ve arkadasim Dorsin üzerinden siyasi bir kumpas kurulmustur. Tahliye edilecegimiz kararini bekliyorduk ancak bu mümkün görünmüyor. Mahkemeden herhangi bir karar çikmayacak. Mahkeme heyetinden beraatimi talep ediyorum. Bu mümkün degilse tahliye, o da mümkün degilse adli kontrol tedbirleri ile serbest birakilmami talep ediyorum” diye konustu.

Sanik Emin Kalkan ise, Mehmet Miraç Dinç ve Dorsin Gök’ü tanimadigini ve onlarla herhangi bir bagi olmadigini söyleyerek, “Benim Tahir Güven cinayeti ile hiçbir ilgim yoktur" ifadelerini kullandi.

Mahkeme heyeti tarafindan Dorsin Gök’ün üzerinde bulunan flas bellegin içerisindeki dokümanlarin BTK tarafindan mahkemeye ulastirilmasina, tutuklu bulunan saniklarin tutukluluk hallerinin devamina ve bir sonraki durusmanin 6 Eylül tarihine ertelenmesine karar verildi.

Durusmaya DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdogan Saritas, DEM Parti Sirnak Il Örgütü, Özgür Kadin Hareketi temsilcileri ile tutuklu saniklarin yakinlari katildi.

Kaynak: İHA