Sinop'ta Baski Resim Sergisi

Samsun Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Egitim Fakültesi Resim Is Egitimi Anabilim Dali lisansüstü ögrencileri tarafindan yapilan 55 sanatsal görsel, Sinop Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde açilan sergide sanatseverlerin begenisine sunuldu.

Sinop'ta Baski Resim Sergisi
Doç. Dr. Selma Ahmet Karaahmet Balci baski resim sergisi düzenlenen törenle açildi. Sergi açilisinda konusan Doç. Dr. Selma Karaahmet Balci, “Yaklasik 15-20 kisilik yüksek lisans ve doktora ögrencilerimiz var yanimizda. Ögrenci arkadaslarimizin baski resim atölyesinde yaptigi 55 tane eseri göreceksiniz sergide. Hepsinin emeklerini kutluyorum, çok güzel kiymetli çalismalar var. Hepinize iyi seyirler diliyorum” dedi.

Açilis törenine katilan Sinop Vali Yardimcisi Ali Osman Bulat burada yaptigi açiklamada ise “Sinop’umuz bir kültür ve turizm sehri, sanatta kültür ve turizmin tamamlayici unsurlarindan biri. Son dönemlerde Sinop’ta gerek birçok müzenin açilisi gerekse böyle sanat galerilerinin açilisi artti. Bu da kentin turizmine ve kültür varligina çok önemli katkilar sunuyor. Tabii, bu katkilarin yaninda bu sanatsal sergilerin Sinop’un yerel insanlari tarafindan yapilmasi da bizleri ayrica mutlu ediyor. Ögrencilerin üniversitelerin egitim, bilim yuvalarinin da bu etkinliklere sanatsal faaliyetlere katilmasi bunlarin gelecege aktarilmasi açisindan çok önemli ve degerli. Sinop’ta sanatin gelecegi açisindan önemli görüyoruz” diye konustu.

Açilis konusmasinin ardindan sergi açilisi ve kurdele kesimi gerçeklesti. Ardindan, Sinop Vali Yardimcisi Ali Osman Bulat, Atölye sorumlusu Doç. Dr. Selma Karaahmet Balci’dan sergi ve resimler hakkinda bilgiler aldi.

55 eserin bulundugu sergi 19 Temmuz’a kadar açik olacak.
Kaynak: İHA