Özalp'te ADEM Hizmete Açildi

Van’in Özalp ilçesinde kadinlarin hem sosyallesecegi hem de üretim yaparak bos zamanlarini degerlendirebilecekleri Aile Destek Merkezi (ADEM) törenle açildi.

Özalp'te ADEM Hizmete Açildi
Özalp Kaymakamligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi (SYDV) ve Özalp Belediyesi tarafindan yapilan Istasyon Aile Destek Merkezi, törenle hizmete açildi. Özalp Kaymakamliginin da destekledigi Istasyon Aile Destek Merkezi ile kadinlar hem sosyallesecek hem de üretim yaparak bos zamanlarini degerlendirecek. Özalp Kaymakami Rahmi Bulut merkezin açilisini kurum amirleri ve mahalle sakinlerinin katilim ile gerçeklestirdi.

Merkezin açilisinda kisa bir konusma yapan Kaymakam Bulu, hizmete açilan Aile Destek Merkezinin Özalpli kadinlara büyük katki sunacagini dile getirerek emegi geçen herkese tesekkürlerini iletti.

Daha sonra bir konusma yapan Özalp SYDV Müdürü Abdullah Zengin, “Mülkiyeti Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfimiza ait olan merkezin insaatinin üçte ikisi Özalp Belediyesi kaynaklari, tefrisati ile toplam 3 milyon 800 bin Türk lirasina mal olan Istasyon Mahallesi Aile Destek Merkezi ilçemize hayirli olsun. ADEM projeleri toplumun temel yapi tasi olan aile ile kurumun merkezinde yer alan kadinlari desteklemek adina sosyoekonomik, gelismislik düzeyi düsük oldugu, toplumsala hayata katilimin zor oldugu, bölgelerde yasayan kendi imkanlari ile sosyal, kültürel, mesleki ve sportif kurslara erisemeyecek olan kadinlar için milli ve manevi degerler ile toplumun deger yargilarini muhafaza etmek üzere psiko sosyal, sosyal kültürel destek ile kisisel yönden gelisimlerinin ve toplumsal entekrasyonlarin saglanmasi amaciyla faaliyet gösteren merkezlerdir. Türkiye genelinde 43 idle 330, ilimizde 100 ve açilisini yaptigimiz Istasyon Aile Destek Merkezi ile birlikte ilçemizde 4 adet ADEM bulunmaktadir. ADEM’ler bünyesinde ilçemiz Halk Egitim Müdürlügü is birligi ile kuaförlük, asçilik, dikis nakis, rölyef, Kur’an kurusu, kilim dokumaciligi, motif ve çizim teknikleri kursu, spor, el sanatlari, okuma yazma, yabanci dil, müzik, bilgisayar kursu, tekstil teknolojileri, giyim üretim moda tasarimi gibi birçok alanda kurs düzenlenmektedir. Ayrica merkezlerin bünyesinde çocuklarimizin zaman geçirebilecegi kres bulunmaktadir. Merkezime katilan kursiyerlerimize 3 aylik proje sonunda tesvik ödeme yapilacak olup kurslarda kullanilacak olan malzemeler vakfimiz tarafindan temin edilmektedir” dedi.

Kaynak: İHA