MUSKI, Su Sorunlarini Sahada Tespit Ediyor

MUSKI Genel Müdürü Yilmaz Sengül, Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Aras’in talimatiyla ilçeleri ziyaret etmeye ve buralarda çesitli STK, muhtar ve vatandaslarla bir araya gelerek su sorunlarinin çözümü için fikir alis verisi yapmaya devam ediyor.

MUSKI, Su Sorunlarini Sahada Tespit Ediyor
Il genelinde altyapi, dere temizlikleri ve yagmur suyu gibi konularda yasanan olumsuzluklari gidermek, vatandaslara sürdürülebilir ve saglikli içme suyu saglamak için çalismalarina devam eden MUSKI Genel Müdürlügü, katilimci bir anlayisla projelerini olusturuyor.

Baskan Aras, Içme Suyu Konusuna Büyük Önem Veriyor

Özellikle Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Aras’in içme suyu ve kanalizasyon konularinda gösterdigi hassasiyet üzerine çalismalarini sürdüren ekipler, Bodrum basta olmak üzere birçok farkli noktada önemli çalismalarin temelini atmayi planliyor.

Bu kapsamda MUSKI Genel Müdürü Yilmaz Sengül, ilçe ilçe dolasarak sivil toplum kuruluslari, STK’lar, muhtarlar ve su inisiyatifleriyle bir araya gelerek bölgelerin sorunlarini tespit etmeye ve çözüm önerileri bulmaya çalisiyor.

Son ziyaret Datça’ya

Ilk olarak Bodrum’da baslayan ziyaretler kapsaminda bu bölgede yasanan su sikintilari hakkinda yapilacak olan çalismalari aktaran Sengül, Mentese, Köycegiz, Ortaca, Seydikemer ve son olarak Datça’da vatandaslarla bir araya geldi.

Datça Belediye Binasinda Baskan Aytaç Kurt’un da katilimiyla gerçeklesen toplantiya Datça muhtarlari ve Datça su inisiyatifi üyeleri yer aldi. Burada Betçe bölgesi için yapilan projeler anlatilirken 3. Etap çalismalari ile Yazi ve Cumali bölgelerine ilave su saglanacagi aktarildi. Toplantida ayrica Datça’nin içme suyu kaynaklarinin kireçli oldugu ve bunlarinda hatlarda tikanmalara sebebiyet vermesinden dolayi birçok noktada yenileme çalismasi yapildigi kireç oraninin düsürülmesi için MUSKI tarafindan içme suyu aritma tesisi kurulmasi planlandigi aktarildi.

Toplantilarin önümüzdeki günlerde Marmaris ve diger ilçelerin tamaminda devam edecegi belirtildi.
Kaynak: İHA