Çankiri'da Kene Can Aldi

Çankiri’da vücuduna kene yapismasi sebebiyle Kirim Kongo Kanamali Atesi’ne yakalanan adam tedavi gördügü hastanede hayatini kaybetti.

Çankiri'da Kene Can Aldi
Edinilen bilgilere göre Çankiri’nin Ilgaz ilçesinde hayvancilikla ugrasan Ali Akgün’ün vücuduna kene yapisti. Bir süre sonra rahatsizlanan Akgün, hastanede tedavi altina alindi. Ankara’da bulunan bir hastaneye sevk edilen Akgün, doktorlarin tüm müdahalelerine ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti.

“Il Saglik Müdürü, Kirim Kongo Kanamali Atesi (KKKA) virüsüne karsi vatandaslari uyardi”

KKKA’dan korunmak için uyarilarda bulunan Il Saglik Müdürü Dr. Hüseyin Sarikaya, “Tarla, bag, bahçe, orman ve piknik alanlari gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek maksadiyla mümkün oldugu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçalari çoraplarin içerisine sokulmali, ayrica kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açik renkli kiyafetler tercih edilmelidir. Oturulacak yerlere de açik renkli örtü serilmelidir. Riskli alanlardan döndükten sonra kene olup olmadigini görmek için vücudun ve elbiselerin her yerine dikkatlice bakilmalidir. Vücudun özellikle diz arkasi, koltuk altlari, kulak arkasi, ense, saç dipleri ve kasiklar dahil kontrol edilmeli ya da ettirilmelidir. Çocuklarin vücutlari da mutlaka kene yönünden kontrol edilmelidir. Keneye çiplak elle dokunulmamalidir. Kene tutulumu ya da temas öyküsü varsa acilen en yakin saglik kurulusuna basvurulmalidir. Keneyi hafife almak ölümcül olabilir” dedi.

Kaynak: İHA