Baskan Albayrak'a Önemli Görev

Ordu’da ‘sakin sehir’ ünvanina sahip tek ilçe olan Persembe’nin Belediye Baskani Cihat Albayrak, Uluslararasi Sakin Kentler Birligi (Cittaslow) Türkiye Koordinatörlügü Yönetim Kurulu Üyeligine seçildi.

Baskan Albayrak'a Önemli Görev
Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde gerçeklesen Cittaslow Olaganüstü Türkiye Genel Kurul Toplantisi’na sakin sehir felsefesini ilke edinerek 33 ülkeden 301 seçkin sehir arasina girmeye hak kazanmis Türkiye’den 27 sehrin 17’sinin belediye baskanlari, diger belediyelerin de sakin sehir temsilcileri, Antalya’da Cittaslow adayi olan ilçelerin belediye baskanlari ve akademisyenler katildi.

Uluslararasi Cittaslow Baskan Yardimcisi Jacek Kostka, Genel Sekreter Pier Oliveti, Cittaslow Avrupa Birligi Ofisi Koordinatörü Joanna Wrzosek- Dziemidowicz’nde katildigi Genel Kurulda, Cittaslow Türkiye Koordinatörlügüne Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek seçildi. Persembe Belediye Baskani Cihat Albayrak da Cittaslow) Türkiye Koordinatörlügü Yönetim Kurulu Üyeligine seçildi.

Baskan Albayrak yaptigi açiklamada, “Dünyanin en güçlü belediye aglarindan biri olan, kentlerin çevresel, kültürel ve toplumsal degerlerinin korunmasina katki saglayan Cittaslow hareketine de büyük önem veriyoruz” dedi.

Cittaslow hareketinin, sehirlerin daha sürdürülebilir, yasanabilir ve insan odakli olmasi için önemli bir adim oldugunu belirten Baskan Albayrak, "33 ülkeden 301 üye sehri bulunan ve ‘Sakin Sehirler Agi’ olarak da adlandirilan Cittaslow’a ülkemizden üye olan 27 Belediyemiz ile birlik içerisinde çalismalar yapacagiz. Bu hareketin bir parçasi olarak, yerel kimliklerimizi koruyarak yasam kalitemizi artirmayi hedefliyoruz. Ordu Büyüksehir Belediyemiz ile birlikte ortak stratejiler gelistirerek hareket edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA