Aydin'da Salça Ve Kislik Telasi Basladi

Dogal, saglikli ve ekonomik yasamanin hayatin ilk gündem maddesi haline geldigi günümüzde, vatandaslar hazir ve fabrikasyon yiyeceklerden kaçip kendi gidalarini kendileri hazirlamaya basladi. Dogal ve saglikli gidaya ekonomik olarak ulasmak isteyenler ise Aydin’in kavurucu sicagini firsata dönüstürüyor. Aydin’da yasayan pek çok kisi kendi kislik yiyecegini kendisi hazirlarken ilde yakin akrabasi olan pek çok kisi de tatili firsata dönüstürmek için yaz tatilini Aydin’da geçirip tatilde kislik yiyeceklerini hazirliyor.

Aydin'da Salça Ve Kislik Telasi Basladi


Aydin’da domateslerin turfanda döneminin sona erip döküme baslamasi ile birlikte salça sezonu da hareketlendi. Saglik alaninda hazir gidalara bagli karsilasilan çesitli sorunlar ve ekonomik sikintilarin artis göstermesi üzerine zaman adeta geri döndü ve herkes kendi yiyecegini kendisi hazirlamaya basladi.

Aydin’da domates fiyatlarinin 30 liradan 10 liraya düsmesi üzerine salça sezonu da basladi.

Gerek Aydin’da yasayan gerekse yaz tatilini Aydin’da geçiren pek çok kisi bir yandan tatilini yaparken diger yandan da salça mesaisine basladi.



Türkiye’nin en sicak illerinden Aydin’da etkili olan çöl sicaklarini adeta firsata çeviren pek çok kisi Efeler Diyari’nin hayati olumsuz etkileyen sicak günlerini ekonomik kazanca dönüstürüyor. Pek çok sehirde ocak ya da elektrikli aletlerle kurutulan kislik yiyecekler Aydin’da günesin kavurucu sicaginda hazirlaniyor. Ucuza satin alinan ve günesten gelen isiyla hiç masrafsiz hazirlanan kislik yiyecekler pek çok evin aile bütçesine önemli katki sagliyor.
Kaynak: İHA