Aydin'da 'Bir Yetime Aile Olmak' Temali Panel Düzenlendi

Aydin Il Müftülügü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ”Bir Yetime Aile Olmak” temali panel düzenledi.

Aydin'da 'Bir Yetime Aile Olmak' Temali Panel Düzenlendi


Il müftülügü konferans salonunda gerçeklestirilen program Kur’an’i Kerim tilaveti ile basladi.

Il Müftüsü Hasan Günes’in oturum baskani oldugu panelde, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü Sosyolog Özlem Çakir, Koruyucu Aile Birim Sorumlusu Esin Akman, Il Vaizi Yunus İçel ve Imam Hatip Sait Özçakir konusmaci olarak katildi.

"Bugün insanligin Islam’in bakis açisina her zamankinden daha fazla ihtiyaci var" diyerek sözlerine baslayan Il Müftüsü Günes, "Aile her seyimizdir. Anne ve balarimiz bizler için bulunmaz birer hazinedir. Islam tarihine baktigimizda ilk koruyucu ailenin Ebu Talip oldugunu görürüz. Her konuda oldugu gibi yüce dinimiz bu konuya da öncülük etmistir. Dünya binlerce masum çocuk anne ve babasiz kimsesiz. Bu çocuklara yardim etmek görüp gözetmek insani vazifemizdir" diye konustu.



Panelde, Dini Referanslar Baglaminda Koruyucu Ailelik, Nasil Koruyucu Aile Olunur?, Neden Koruyucu Aile?, baslikli sunumlar yapildi. Il Müftüsü Günes panele katilan konusmacilara, koruyucu aile olarak tecrübelerini aktaran gönüllülere ve katilimcilara tesekkür etti.

Il müftü Yardimcilari, sube müdürleri ve din görevlilerinin katildigi program panelistlere hediye takdimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA