Yaz Etkinlikleri Basladi

KOCAELI – Basiskele Sahili’nin essiz manzarasinda, esintili yaz aksamlarinda keyifli vakitler geçirmek isteyen Basiskeleliler ve çevre ilçelerden gelen misafirler, “Haydi Basiskele Sahile 2024” etkinlikleriyle unutulmaz ve güzel yaz aksamlari yasiyor.

Yaz Etkinlikleri Basladi


"Ilk olarak sahne çocuklarin"

“Haydi Basiskele Sahile 2024” etkinlikleri açilisi 12 Temmuz Cuma günü çocuk etkinlikleriyle gerçeklestirildi.

Kaykay Pisti yanindaki etkinlik alanini dolduran çocuklar aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirdi. Alanda kurulan sisme oyun gruplarinda çesitli oyunlar oynayarak eglenen çocuklar, aksamin ilerleyen saatlerinde sahne gösterileriyle eglencenin doruguna ulasti. Köpük balon gösterileri, hokkabaz, illizyonist ve maskotlarin ilgi çekici, sasirtici ve eglendirici gösterileriyle sevinçlerine sevinç katan çocuklar, Basiskele Sahili’ni neseye bogdular. Etkinlikte çocuklara çesitli ikramlarda da bulunuldu.

"15/07 Safak Vakti filmi Basiskelileri duygulandirdi"

15 Temmuz 2016 tarihinde yasanan hain darbe girisimine karsi aziz Türk Milletimizin milli iradeye sahip çikmasiyla kazanilan destansi zaferin 8. yil dönümü dolayisiyla Basiskele Belediyesi, "15/07 Safak Vakti" adli filmi açik hava sinemasinda gösterime sundu. Basiskele Sahili Kaykay Pisti yanindaki alanda kurulan dev ekranda 13 Temmuz Cumartesi aksami gösterime sunulan filmi, çok sayida vatandas büyük bir ilgiyle izledi. 15 Temmuz gecesi hain darbecilere karsi destansi bir zafer elde eden kahraman vatandaslarimizin hayat hikayesini konu edinen filmi izleyen Basiskeleliler duygu dolu anlar yasadilar. Çoluk çocuk, genç yasli herkesin büyük bir ilgiyle takip ettigi film gösteriminde bazi izleyiciler göz yaslarini tutamadilar.

"Türkülerle 15 temmuz kahramanlik ruhu"

Basiskele Belediyesi tarafindan 16 Temmuz Sali günü (bugün) saat 21.00’de “Türkülerle 15 Temmuz Kahramanlik Ruhu Konseri” de verilecek. Basiskele Belediyesi Müzik Okullari egitmenleri ve ögrencileri tarafindan söylenecek kahramanlik türküleri ve siirlerle 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kutlanacak. Mesk-i Âlâ Tasavvuf Musikisi Toplulugu’nun da sahne alacagi programda ilahiler ve kasideler de okunacak. 15 Temmuz hain darbe girisiminde sehit düsen kahramanlarimiz ve gazilerimiz Basiskele’de rahmet ve minnetle anilacak.
Kaynak: İHA