Van'da 15 Temmuz Etkinligi

Van’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, çesitli etkinliklerle kutlandi.

Van'da 15 Temmuz Etkinligi
Fetullahçi Terör Örgütü’nün milli iradeye el koyma girisiminin 8’inci yildönümünde Vanlilar meydanlarda bulustu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir araya gelen yüzlerce vatandas, Yeni Emniyet Kavsagi’ndan Besyol Meydani’na kadar yürüdü. Burada saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan program, Kur’an-i Kerim tilaveti ve dua ile devam etti. Programda konusan Van Valisi Ozan Balci, 15 Temmuz 2016’da hain FETÖ terör örgütü tarafindan gerçeklestirilen darbe girisimini lanetledigini ifade ederek, “Öncelikle basta 15 Temmuz sehitlerimiz olmak üzere devletimizin bekasi, vatanimizin bölünmez bütünlügü için canlarini feda eden aziz sehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de minnet ve sükranla aniyorum. Hayatta olan gazilerimize de aileleriyle birlikte saglikli ömürler diliyorum. Ülkemizin gelecegine, istiklâline ve istikbaline sahip çikan milletimize de sükranlarimi sunuyorum. Milletimiz, 15 Temmuz’da iradesine sahip çikmis, hainlere karsi tanklarin tüfeklerin önünde canlarini siper ederek egemenligine kimsenin dokunamayacagini tarihte oldugu gibi bir kez daha tüm dünyaya göstermistir. Bu vesileyle 15 Temmuz Günü yillardir Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutlanmakta ve aziz sehitlerimiz saygiyla anilmaktadir” dedi.

15 Temmuz gecesi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in çagrisina tüm ülkede oldugu gibi Van halkinin da kulak asarak demokrasiye sahip çiktigini vurgulayan Balci, “Su anda da ayni birlik ve beraberlik ruhunu göstermektedir. 15 Temmuz’un yil dönümünde yine birlik ve beraberlik içinde yüregimizde iman, ellerimizde bayragimiz ve vatan sevgisiyle hainlere karsi demokrasimizin ve milli irademizin yaninda oldugumuzu tüm gücümüzle haykiriyoruz. O karanlik gecede oldugu gibi bundan sonra da aziz milletimiz, anayasa ve demokrasimizi askiya almak isteyen ser odaklarina ve onlara usaklik eden hainlere asla firsat vermeyecek, tüm düsmanca saldirilara ayni iman gücü ve vatan sevgisiyle karsi koyacaktir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne sahip çikmak ve gelecek nesillere aktarmak da hepimizin görevidir. Bu duygu ve düsüncelerle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü sizlerle birlikte kutlamanin mutlulugunu ifade etmek istiyor, bir kez daha 15 Temmuz sehitlerimiz basta olmak üzere tüm sehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyorum” ifadelerini kullandi.

Siirlerin okunmasinin ardindan etkinlik, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan video konferans yöntemiyle katildigi 15 Temmuz anma programinda halka seslenmesi ile devam etti. Müzik ve ilahi dinletisinin sunuldugu gece, daha önce düzenlenen yarismalarda dereceye girenlere ödülleri verilmesi ve tüm camilerde selanin okunmasi ile sona erdi.
Kaynak: İHA