Tekman'da 15 Temmuz Etkinligi

15 Temmuz Demokrasi ve milli Birlik Günü dolayisiyla Erzurum’un Tekman ilçesinde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Tekman'da 15 Temmuz Etkinligi
Gün içerisinde sehit aileleri ile düzenlenen yemek programinda bir araya gelen ilçe protokolü sehit ailelerine yönelik ziyaretlerde bulundu.

Etkinlikler kapsaminda Tekman Ögretmenevi ve ASO Müdürlügü bahçesinde anma etkinligi düzenlendi.

Buradaki törende konusan Içe Kaymakami Hasan Rasit Taskin, “15 Temmuz 2016 da Türk milletinin hayaline, hedefine, varolussal mefkûresine karsi olusturulan tuzak, bu milletin bizatihi karakterinde bulunan; Hamiyet yani vatan sevgisi erdemi karsisinda bozulmus. Anadolu insanini emperyal güç odaklarinin hizmetkari kilmak için asama asama hazirlanmis 40 yillik plan bu milletin ferasetiyle hüsrana ugratilmistir.

Düsman gayret etmis, zehir tohumlariyla kendine bagladigi fakat bize benzeyen, içimizden gibi görünen düsmanlar çikartmis bu vesileyle milli bekamiza kast etmis, manevi degerlerimizin içini bosaltmaya çalismistir. Ancak milletimizin Çanakkale’de duydugu, mohaçta, Plevne’de duydugu ve her defasinda tarihte bir kirilmaya sebep olan soylu öfke: F-16 larla, tanklarla, agir silahlarla üstümüze gelen hainleri zillete sevk etmis ve bu milletin her türlü hakkina tecavüze hazirlanan hainler maksadina ulasamamistir.

15 Temmuz 2016’da bu millet kendi güç ve kudretinin yeniden farkina varmis: sistematik olarak yipratilan ordusu, ciddi bir sekilde zedelenen güven duygusuna ragmen sadece fetullahçi terör örgütünü degil, diger terör odaklarini da kiskaca düsürmüs: Firat Kalkani harekati, Zeytindali harekati, Baris pinari harekati ve Pençe kaplan operasyonlari ile terör örgütlerini sindirme noktasina getirmis; Türk dünyasinin 30 yillik hülyasi olan Karabag’a Türkün bayragini dikmis, Libya da emperyal güç odaklarinin oyunlarini mazlum Libya halki lehine bozmustur. Içinde bulundugumuz su günlerde de Irak topraklarinda emperyalizmin bir baska tasmalisi olan PKK terör örgütünü imha hareketi basariyla yürütülmektedir. Insallah PKK’nin da kandil çatisinin çöktügünü yakinda görecegiz.

Süphesiz bizim için “Bugün dünden daha iyidir ve milli birlik ve beraberligimizi tahkim ettikçe yarin bugünden daha iyi olacaktir.”

Program camilerde sela okunmasiyla sona erdi.
Kaynak: İHA