Sarikamis'ta Baraj Suyu Çekildi

Sarikamis’ta baraj kapaklarinin açilmasiyla birlikte çekilen suyla birlikte köy camisi, köyde bulunan Rus kilisesi ile agaçlar ortaya çikmaya basladi. Baraj sulari içerisinde yeseren agaçlar ise kartpostal görüntüler ortaya çikardi.

Sarikamis'ta Baraj Suyu Çekildi
Kars’in Sarikamis ilçesi Karakurt köyünde bulunan ve adini da köyden alan Karakurt Baraji’nin kapaklari açildi. Kapaklari açilan barajin sulari çekilirken, çekilen sularla birlikte köy camisi, köyde bulunan Rus kilisesi, köy evlerinin kalintilar altinda kalan agaçlar ortaya çikti.

Ortaya çikan yerlesim yerleri fotografçilarin da ilgisini çekmeye basladi.

Bölgeye gelen fotografçilar, eski yerlesim yerlerinin fotograflari çekti.

Sarikamis’in çok güzel bir yer oldugunu ifade eden fotografçilar, “Sarikamis çok güzel bir yer, mutlaka görülmesi gereken bir yer, bizler insani büyüleyen sariçam agaçlari ve boz ayilari fotograflarken, ilgimizi eski Karakurt köyü çekti. Burada sularin yükselmesiyle birlikte sular altinda kalan cami, kilise, köy evleri, sularin çekilmesiyle yeniden ortaya çikmaya basladi.

Bizlerde buraya gelerek fotograf çektik. Çok güzler kareler yakaladik” dediler.

Öte yandan Karakurt Baraj’nin kapaklarinin açilmasiyla birlike sularda 50 metre çekildi. Baraj suyunun belirlen düzeye kadar çekilmesiyle birlikte eski Karakurt köyü de tamamen ortaya çikacak.
Kaynak: İHA