Faiz Ev Sattiriyor
Kirsehir’de; kiralik ev bulmak özellikle yaz dönemlerinde sorun haline geldi. Emlakçilar Odasi, ev sahiplerinin kiralamak yerine satarak bankada parasini degerlendirdigini söyledi.

Biçici; ev sahiplerinin evlerini satmasinin önüne geçilemedigini belirttigi açiklamasinda; "Kiralik daire bulmak çok zor. Gurbetçilerle birlikte memurlar için tayin dönemi olmasi kiraciyi da zorda birakiyor. Ev sahibi evini satarak bankada degerlendirip parasiyla para kazaniyor. Ev sahibi 8, 9, 10 bin TL’ye ev kiralamak yerine parasini bankalarda degerlendirip ayda kiralamadan daha fazla gelir elde ediyor. Bu durum karsisinda da kiraci zorda kaliyor" diye konustu.
Mehmet Öz isimli vatandas ise; ev sahiplerinin parasini faize yatirdigini ve kiralama bedelinin kiraci tarafindan karsilamadigini düsündügünü belirtti.
