Türk Basini Daima Görevini Yapti

Dogu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) ve Dogu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (DGF) yönetim kurullari adina Baskan Feridun Fazil Özsoy, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle bir mesaj yayinladi.

Türk Basini Daima Görevini Yapti
Demokrasinin ve milli degerlerin yasatilabilmesi anlaminda gazetecilerin önemli görevler üstlendigini ifade eden Özsoy, Türk Basini’nin bu sorumlulugunu her zaman oldugu gibi 15 Temmuz 2016’da da sehit verme pahasina yerine getirdigini kaydetti.

Özsoy, 15 Temmuz 2016’da yasananlarin iyi okunmasi, unutulmamasi ve dersler çikarilmasi gerektigi hatirlatti.

Özsoy, gazetecilerin meslegini, milletin degerlerinin dün oldugu gibi bugün ve yarinlarda da yasanilir kilinmasi adina, tüm zorluklara ragmen mücadelesini devam ettirirken, 8 yil önce yasanan hain isgal ve darbe girisiminin önlenmesinde de kritik rol üstlendigini söyledi.



Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun da 15 Temmuz 2016’da Agri’da hain darbe girisimine karsi tepki koyan sivil toplum örgütü oldugunu hatirlatan Baskan Özsoy mesajinda sunlari söyledi:

“Bagimsiz ve özgür yayin yapan medya, tüm gücüyle darbe girisimi ve darbelerin karsisinda durarak ve engellenmesine katki saglamis, hatta kilit rol oynamistir. Demokrasi adina Türk halki ve Türk medyasi 15 Temmuz gecesi önemli bir sinavi basariyla geçmis ve bir de sehit vermistir. Medyamiz darbecilerin müdahalelerine ragmen yayinlarini sürdürerek darbeye geçit vermemistir.

15 Temmuz gecesi yasananlar bize bir kez daha göstermistir ki, artik Türkiye’de darbe heves ve girisimleri geçmiste kalmistir. Tarihte sayisiz örneklerde ve 8 yil önce oldugu gibi kendi insanina kursun sikabilecek, milli iradenin mekani olan meclisi bombalayacak kadar gözü dönmüs, hain ve katillerin girisebilecekleri her türlü alçakça hareketler misliyle karsilik bulmus, Türk Milleti’nin topyekun karsi durusuyla ortadan kaldirilmistir. Türkiye’nin sorunlarinin çözümü ancak ve ancak demokratik sistem içinde olmalidir. Bir baskasina hayat hakki tanimayan yaklasimlarin, Türkiye’nin gündeminden bir daha gelmemek üzere düsmesi gerektigini, güvenlik güçlerinin ancak ve ancak vatanin bölünmez bütünlügünü, birligini korumak maksadi ile kullanilabilecegini, milleti olusturan unsurlarin tümüne ve milletin degerlerine karsi tüm girisimleri reddettigimizi, Milli iradenin üzerinde baska bir beseri gücü kabul etmedigimizi haykiriyor; darbe girisimini kiniyoruz.

Bizler, en zor zamanda, en zor sartlar altinda dahi, birligimizi, beraberligimizi ve kararliligimizi muhafaza edecegiz. Basta basin sehidimiz olmak üzere hayatlarini kaybeden demokrasi ve terör sehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize bassagligi ve gazilerimize de saglikli ömürler diliyoruz.”
Kaynak: İHA