Ordu'da 15 Temmuz Anildi

Ordu’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri yogun bir katilimla gerçeklestirildi.

Ordu'da 15 Temmuz Anildi
15 Temmuz hain darbe girisiminin 8’inci yili nedeniyle sabah Ordu Garnizon Sehitligi ziyareti ile baslayan ve gün içinde çesitli etkinliklerle devam eden anma töreni, Ordu Büyüksehir Belediyesi önündeki 15 Temmuz Meydani’nda devam etti. Programda ilk olarak saygi durusunda bulunularak, Istiklal Marsi okundu. Programda Vali Muammer Erol, sporculardan sancagi teslim aldi. Sehitler için Kur’an-i Kerim okunan programda dualar edildi.

“Zafer, aziz milletimizindir”

Programda konusan Ordu Valisi Muammer Erol, “Degerli kardeslerim, 15 Temmuz’un hain mankurtlarinin üyesi olduklari FETÖ terör örgütü, 40 yila yakindir mücadele ettigimiz PKK terör örgütü ve türevleri gibi kökü disarda bir hain bir terör örgütüdür. 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ’cü hainler tarafindan gerçeklestirilen alçak darbe girisimi sadece milli iradeye degil devletimize, milletimize, birlik ve beraberligimize, sanli ordumuza ve mukaddes degerlerimize kasteden hain bir kalkismadir. Bu hain kalkisma, aziz milletimizin, Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in çagrisi ile ülkemizin her kösesinde vatanina, bayragina ihanet edenlere karsi sokaklara, meydanlara inerek, havalimanlarini dolduran, namlularin, tanklarin, helikopterlerin, uçaklarin karsisina dikilen bu vatanin kahraman evlatlari tarafindan akamete ugratilmistir. Evet zafer, essiz cesareti, iradesine sahip çikma kararliligi, milli iradeye ve demokrasiye bagliligi her türlü takdirin üzerinde olan aziz milletimizindir” ifadelerine yer verdi.

“FETÖ denen mesele PKK’yla çok yakin iliskili, hepsi birlikte hareket ediyorlar”

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler ise, “Türkiye suanda önündeki tikaçlar temizlendigi için su anda IHA’larla, SIHA’larla bölgede çok etkin bir güç olmaya basladi.

Ayni zamanda içimizdeki bir takim anormallikleri de çok iyi teshis edip çözmeye basladik. FETÖ denen mesele PKK’yla çok yakin iliskili, hepsi birlikte hareket ediyorlar. Bütün hainler. Belki 15 Temmuz aksami bu isi çözmemis olsaydik belki de Güneydogu’dan çok daha farkli bir takim hareketler baslayabilirdi. Cumhurbaskanimizin çok ileri görüsüyle Allah’in yardimiyla çok büyük bir bela defedildi. Ama öyle anlasiliyor ki FETÖ dair olmak üzere bunlarin hepsinin temizlenmesi lazim. Bunu çok rahat görebiliyoruz. Tarihimizde Türk milleti, Türk devleti çok degisik düsmanlarla savasti. Bu savaslar bazen nizami oldu ama çogu kere karsilikli birbirini taniyarak oldu. Ama bu çok asimetrik bir savasti. Çünkü biz ablalarla, abilerle, imamlarla çarpistik. Ifadelerin sicakligini düsünebiliyor musunuz? Abla, kardes, bölge imami. Bunlar çok önemli ibret verici ve ders alinici konular. Bu bakimdan içimizdeki düsmani çok iyi teshis etmemiz lazim. Bu öyle bitecek bir sey degil. Son hain de temizlene kadar tekrar dedigim gibi hepimiz Ömer Halis Demirleriz. Ve bu çalismalari birlikte yapacagiz. Bu asimetrik savas insallah son hain de temizlene kadar devam edecek ve ordumuz, ülkemiz, bölgemiz çok daha güzel, çok daha yarisir, kendimize yarasir bir hale insallah gelecek” seklinde konustu.

Programda AK Parti Ordu Milletvekili Ibrahim Ufuk Kaynak ve MHP Ordu Milletvekili Naci Sanlitürk de günün önemine iliskin birer konusma yapti. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in canli baglanti gerçeklestirdigi ve Ordu Büyüksehir Belediyesi Mehteran Takimi tarafindan gösterilerin yapildigi program çesitli etkinlikler ile devam ediyor.
Kaynak: İHA