Çocuk Parkini Talan Ettiler

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Esenyurt Mahallesi’nde bulunan bir çocuk parki, kimligi belirsiz kisi ve kisilerce talan edildi.

Çocuk Parkini Talan Ettiler
4 yil önce TOKI Küme Evleri içinde yapilan çocuk parki kimligi belirsiz kisi veya kisilerce talan edildi. Çocuklarin oynadigi parktaki malzemeler kirilirken, ailelerin dinlenmesi için yapilan çardaklarin üst kisimlari ise talan edildi.

Durumu fark eden bina sakinleri ise duruma tepki gösterip yetkililere haber verdi. Bu konu hakkinda açiklamalarda bulunan 2. Etap TOKI Yönetim Kurulu Baskani Izzettin Metin, "Bu yikik dökük manzara kabul edilecek bir durum degildir. 4 yil önce buraya tasindik ve bu parklarin hepsi de çok güzel yapilmis bir durumda idi. Aileler ile çocuklar için dogal yasam alanlari olarak kurulmustu bu parklar. Fakat bazi kisi veya kisiler her tarafi kirip dökmüsler. O güzelim çocuk parkini kirmislar, yerdeki parkeleri kirmislar ve hatta ailelerin dinlemesi için yapilan çardagin üs kismini da tamamen kirarak içindeki demirleri almislar. Bina sakinleri olarak buraya kamera ve binalarin etrafini kapatmak için duvar örülmesini istiyoruz. Bu manzara bizi derinden üzmüstür. Burada bu tür olaylar bir daha yasanmaz insallah” dedi.

Kaynak: İHA