Ahmet Mete Dualarla Anildi

Izmit Belediyesi ve Bati Trakya Türkleri Dayanisma Dernegi (BTTDD) Izmit Subesi, merhum Iskeçe Müftüsü Ahmet Mete’yi vefatinin 2’nci senesinde dualarla andi.

Ahmet Mete Dualarla Anildi
Izmit Belediyesi ve Bati Trakya Türkleri Dayanisma Dernegi Izmit Subesi, ömrünü Bati Trakya Türk azinliginin sesi olmaya vakfeden Ahmet Mete’yi vefatinin 2’nci yil dönümünde andi. Merhum Ahmet Mete anisina yapilan çesme önüne karanfil birakilan programda, pilav ikraminda bulunuldu.

"Hak ve adalet ugruna verdigi mücadele ile bizlere yol gösterdi"

Programda konusan Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, "Ahmet Mete, gönüllerimizde derin izler birakan bir lider, bir dava adami. Sadece müftü degil, soydaslarimizin haklarini savunan, onlara cesaret ve umut veren çok degerli bir sahsiyetti. En zor günlerde dogruyu dürüstçe ifade eden kiymetli liderlerden bir tanesiydi. Bati Trakya’da adalet ve esitlik mücadelesinin sembolü haline geldi. Biraktigi miras da sadece Bati Trakya’da degil, tüm dünyadaki Türk topluluklari için bir ilham kaynagi olmaya devam ediyor. Hak ve adalet ugruna verdigi mücadele ile bizlere yol gösterdi ve bu yolu takip eden daha nice Ahmet Mete’lerin çikacagina olan inancimiz tam. Merhum Ahmet Mete’nin hatirasi önünde saygiyla egilirken, onun davasina olan bagliligimizi ve kararliligimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bir kez daha kendisini Bati Trakya Müslüman Türk azinliginin milli ve dini davasinin savunucusu Iskeçe Müftüsü Ahmet Mete’yi aramizdan ayrilisinin yil dönümünde sevgi, saygi ve rahmetle aniyor, Allah gani gani rahmet eylesin diliyorum" dedi.



"Davasindan en ufak bir taviz vermedi"

Bati Trakya Türkleri Dayanisma Dernegi Izmit Sube Baskani Yüksel Öztürk ise "Ahmet Mete davasina tutkulu bir insandi. Davasi için her türlü zorluga ve engellemeye ragmen olabilecek her bedeli ödemeyi göze alan, hayatini Bati Trakya Türk azinligi davasina adayan büyük bir liderdi. Azinligi bölmek isteyen Yunan devletinin karsisinda dimdik durusu, azinlik toplumunu onun arkasinda birlestirmistir. Bati Trakya azinliginin bir ve beraber hareket etmesi için verdigi mücadelenin bedelinin hapis ve agir para cezalari ile ödemek zorunda kaldi. Tüm bunlara ragmen davasindan en ufak bir taviz vermedi. Bizlere de düsen Ahmet Mete’nin, Sadik Ahmet’in, Mehmet Hilmi’nin, Mehmet Emin Aga’nin ve daha nicelerinin çizdigi yol üzerinden yorulmadan yürümektir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA