Genç Atölyesi 'Sinema' Dersiyle Devam Etti

Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin yogun katilimla devam eden Genç Atölyesi, Ofis Sanat Merkezi’nde yazar Enver Gülsen’in ‘sinema’ dersiyle devam etti. Gençler, bu derste ahlaki ve inanç degerleri ile sinemayi konustu. Yazar Gülsen, “Sinema soyut olan zamani, bir sekilde somutlastirma kapasitesiyle zamanin heykeltirasligini yapar” dedi.

Genç Atölyesi 'Sinema' Dersiyle Devam Etti
Sakarya Büyüksehir Belediyesi tarafindan bu yil 6’ncisi düzenlenen Genç Atölye, Sakaryali gençlerden yogun ilgi görüyor ve birbirinden farkli alanlarda, konularda verilen egitimler, yapilan aktivitelerle devam ediyor. Atölyenin bu haftaki dersi, sinema üzerine oldu. Yazilariyla Türkiye’nin tanidigi sinema yazari Enver Gülsen, sehir merkezindeki Ofis Sanat Merkezi’nde (OSM) gençlere ders verdi Sinema dersinde yazar ve gençler birlikte ahlaki ve inanç degerlerini, sinemayi konustu.

Dünya sinemasinin önemli meseleleri, problemleri ve izleyenlere ‘tefekkürü’ yasatacak filmler üzerine devam eden derste yazar Gülsen, gençlere film içeriklerinin yazim süreçleriyle ilgili bilgiler verdi. Derste dizi ve filmlerden seçilmis kesitler izlendi, içeriklerin olusturdugu algi incelendi. Derse katilan gençler karakterlerin ve hikayelerin izleyiciye biraktigi etki üzerine konustu.

Gülsen, “Sinema diger tüm sanatlarin hakikatinden farkli degildir. Insan düsmüs bir varliktir, ama yükselmek için tüm imkânlari bünyesinde barindirir. Iste bu yüzden sanatin tüm amaci Hz. Mevlânâ’nin söyledigi gibi merdivene bir merdiven dayama çabasidir. Hakikat arayisi tam da buradan baslar. Hem sinemanin hakikati hem de tüm sanatin, bilimin hakikati. Sinema soyut olan zamani, bir sekilde somutlastirma kapasitesiyle zamanin heykeltirasligini yapar” ifadelerine yer verdi.

Genç Atölye, derslerine farkli mekân ve noktalarda birbirinden ilgi çekici konularla devam edecek.
Kaynak: İHA